У Дворічній створено Районну Службу Порозуміння | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ з інвестицій та соціально-культурного розвитку

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

У Дворічній створено Районну Службу Порозуміння


123В березні 2013 року в смт. Дворічна Харківської області, в приміщенні Клубу активності громади (створений у 2011 році), що розміщюється у районному Будинку культури відбулося засідання ініціативної групи по створенню Районної Служби Порозуміння.

До ініціативної групи увійшли представники Центру правової інформації та консультацій для захисту прав населення Дворічнського району: Людмила Ковтун, Любов Бабенко, Варвара Демченко, а також Колодязненський сільський голова Олександр Перепелиця, Рівдкодубський сільський голова Олена Павленко, Жовтневий сільський голова Валентина Масюк, секретар Тавільжанської сільської ради Світлана Мороз. В засіданні ініціативної групи взяли участь начальник відділу з організаційних питань районної ради Ірина Карпович, начальник відділу освіти Дворічанської райдержадміністрації Наталя Коваль.

В ході підготовчого етапу створення РСП, який тривав протягом 2012 року було встановлено контакт з райдержадміністрацією, районною радою, створено команду однодумців - медіаторів в кількості 17 чоловік, взято участь у тренінгах по оволодінню знаннями з базових навичок вирішення конфліктів та медіації (тренінги проводилися при фінансовій підтримці програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження»).

Дворічанська Районна Служба Порозуміння об'єднала однодумців, які пройшли навчання і будуть здійснювати діяльність, спрямовану на вирішення та попередження конфліктних ситуацій в районі. Мета цієї діяльності – формування сприятливого соціально-психологічного клімату, побудова мирного співіснування, гармонії та злагоди в громаді.
Серед основних напрямів діяльності Районної Служби Порозуміння: медіація у вирішенні конфліктів та спорів в сусідських, сімейних, трудових відносинах, проведення процедури Кола в громаді для дорослих та дітей (Кола цінностей, Прийняття рішень, Тематичні, тощо), створення Шкільних Служб Порозуміння.

У Дворічанському районному будинку культури (РБК) з червні 2011 у стінах Клубу активності громади також працює Ресурсний центр активності громади. Ресурсний центр – це результат діяльності громадської організації «Фонд сільських громад Дворічанщини» (ФСГД) за фінансової підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження». Ресурсний центр ставить своєю метою надання інформаційної, консультаційної (організація тематичних зустрічей з представниками служб та відомств району, індивідуальні консультації з різних питань) та технічної підтримки (доступ до мережі Інтернет, комп'ютера) сільським ентузіастам та ініціативним групам Дворічанського району у вирішенні локальних проблем місцевого розвитку.

Сховати метелика