Інвестпроект центру культури «Диво-острів» став фіналістом конкурсу «Харківські ініціативи» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ з інвестицій та соціально-культурного розвитку

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 6 шт. )

Інвестпроект центру культури «Диво-острів» став фіналістом конкурсу «Харківські ініціативи»


Анна Лівада отримує диплом фіналіста конкурсу17 вересня 2013 року відбулася церемонія нагородження фіналістів 2-го етапу Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи». Дипломами було нагороджено, зокрема, 4 проекти у сфері культури і туризму: «Створення сафарі-парку «Диво-острів» КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва»; «Створення муніципального музею Арт-галереї «Світ на долонях» Харківського національного університету міського господарства ім. Бекетова; «Створення науково-рекреаційного комплексу на базі Верхньосалтівського історико-археологічного заповідника» КЗ «Історико-археологічний музей-заповідник «Верхній Салтів» та «Куточок щастя» відділу культури і туризму Первомайської міськради.

Спеціальний диплом фіналіста отримала директор Обласного центру культури і мистецтва Анна Лівада. Проект «Створення сафарі-парку «Диво-острів» має на меті створення парку дикої природи як центру сімейного відпочинку, де можна було б спостерігати за тваринами, вільно пересуватися по території, проводити різні заходи (семінари, конференції, фестивалі), розвивати фізичну культуру на свіжому повітрі. Проект передбачає створення «Сафарі- парку», «Смуги перешкод» (комплекс інженерних споруд з дерева, мотузкових конструкцій, навісних мостів, спусків, переходів над водою), готелю на 100 місць, ресторан, 2 кафе. Сафарі-парк - це територія 10 га, на якій буде проживати понад 30 видів тварин (коні, олені, ведмеді, вівці, кози, лосі, кабани, лебеді, зайці, качки, павичі, бобри, буйволи, страуси, верблюди, лами, та ін.) в умовах, максимально наближених до природних. Для охочих познайомитися з життям тварин в диких умовах зведуть підвісні галереї (близько 2-3 км).

Анна Лівада отримує диплом фіналіста конкурсуНагадаємо, що переможців Міжнародного конкурсу інвестиційних та інноваційних проектів «Харківські ініціативи» було нагороджено ще 6 вересня 2013 року під час роботи V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». Нагороди отримали 23 кращих інвестиційних проекти в різних галузях, зокрема, у номінації «Кращий інвестиційний проект кластеру «Культура та туризм» переможцем було визнано проект ТОВ Комплексна творча майстерня «Мир» «Консонанс» (пам'яткоохоронні роботи щодо будівлі-пам'ятці архітектури по вул. Римарській, 21 в м. Харкові).

Церемонія нагородження фіналістів Цей проект передбачає створення комплексу з кількома залами (великий – на 761 місце;  органний – на 500 місць; малий – на 100 місць), оснащеними сучасним технологічним, звуковим і світло-технічним обладнанням, унікальним органом, розвиненою інфраструктурою обслуговування глядачів. Це дасть змогу КП «Харківська обласна філармонія» вести багатопрофільну культурно-просвітницьку діяльність серед харків'ян, а Харкову – розвивати міжнародні культурні зв'язки. Крім того, реалізація цього проекту створить передумови для розвитку нових видів бізнесу, заснованих на використанні додаткових можливостей, які забезпечить оновлена філармонія: проведення концертів, музичних шоу, фестивалів, звукозапису за замовленнями клієнтів не тільки в денний, але і в нічний час.

Довідка. У 2013 році за ініціативи Харківської облдержадміністрації та Харківської міськради в рамках виконання Програми підтримки та розвитку підприємництва у м. Харкові на 2012-2015 роки втретє було проведено Міжнародний конкурс інвестиційних та інноваційних проектів «Харківські ініціативи». Конкурс спрямований на пошук і виявлення перспективних інноваційних та інвестиційних проектів, сприяння підготовці ефективних бізнес-планів, визначення переможців кращих інноваційних та інвестиційних проектів з метою залучення інвесторів для їх реалізації у м. Харкові та Харківській області. У 2013 році кількість учасників порівняно з минулим роком збільшилася на 15%, істотно збільшилася кількість поданих інвестиційних проектів, що відповідають стандартам UNIDO (стандартам, що прийняті у всьому світі і мову яких розуміє будь-який міжнародний інвестор), підкреслив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков.

Сховати метелика