Дитячому театру «Тимур» присвоєно ім’я засновника, харківського актора Василя Сідіна | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ з методичної роботи

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Дитячому театру «Тимур» присвоєно ім’я засновника, харківського актора Василя Сідіна

театр Рішення присвоїти зразковому аматорському театру дітей «Тимур» комунального закладу «Палац культури Червонозаводського району міста Харкова» ім'я засновника та художнього керівника театру Василя Євгеновича Сідіна було ухвалено на засіданні колегії Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації 31 жовтня 2013 року.

Історія театру почалася у 1976 році, коли харківський актор Василь Сідін зібрав дітей, які стояли на обліку в міліції, і організував дитячу театральну студію «Шибеники» (російською – «Сорванцы»). З дітьми він не проводив виховних бесід, натомість «перевиховував» за допомогою сили мистецтва. Згодом під впливом творчості радянського письменника Аркадія Гайдара самі учасники студії перейменували театр у «Тимур» на честь відомого персонажу з повісті «Тимур та його команда».

За роки творчої діяльності театр поставив більше 80 вистав, багато з яких були зіграні на сцені до 50 разів, і велику кількість разових масштабних постановок, присвячених різноманітним датам, святам та подіям. Театр відвідав з гастролями Київ, Євпаторію, Бєлгород, Арзамас, Донецьк, Польщу.

Зараз театр «Тимур» має в арсеналі декілька вистав, є активним учасником всеукраїнських фестивалів, а у 2007 році відвідав з гастролями Москву (Російська Федерація).

У листопаді 2013 року на честь 37-річчя театру юним акторам та їх теперішньому художньому керівнику Антону Жилякову вручили Подяку Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України за внесок у розвиток дитячої творчості та активну соціальну позицію.

Довідка. Василь Євгенович Сідін народився 27 листопада 1950 року в Харкові. Освіту здобув в Харківському інституті мистецтв (актор театру і кіно). Творчий шлях почав в Харківському українському драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Після служби в армії стає актором Харківського ТЮГу. Поставив понад сотні вистав та концертних постановок. Помер 12 вересня 2011 року на 61-му році життя.

Сховати метелика