Краса та різноманіття Шарівського палацу | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ з методичної роботи

A+ R A-
Рейтинг статті:

Краса та різноманіття Шарівського палацу

0151020

7 жовтня відбулася робоча поїздка працівників методичного відділу Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва до неймовірно вражаючого і захоплюючого місця – до цукрового замку ХІХ століття. Чому цукрового? Тому що цей палацо-парковий комплекс належав цукровому магнату Леопольду Кенігу. Хоча , хочеться згадати першовласників цього замку – це поміщик Ольховський, який саме і був його засновником, а далі маєток перейшов до рук братів Гебенштрейтерів.

Не будемо занадто глибоко занурюватися до історії, її можна почерпнути з просторів інтернету. Тільки задаймося питанням: чи дійсно там зазначенні правдиві історії? Саме історію цього дивовижного замку розповіла чудова людина, головний спеціаліст сектору культури, молоді та спорту Богодухівської районної державної адміністрації Алла ВОЛОШКО.

Метою поїздки було з'ясувати в якому стані знаходиться комплекс і чи можливо там втілити у життя багатогранну ідею щодо реконструкції маєтку та популяризації культурно-історичного надбання Харківщини. Як учасник цієї поїздки, я була приголомшена і самою ідеєю, і неперевершеною красою архітектури того часу та барвами осіннього лісу. Неначе завмерло все навкруги, і повернулися ті часи, коли рано вранці, прокинувшись від осінньої паморозі, чуєш, як вже потріскує у вітальні камін, одягаєш романтичну сукню з витонченими рюшами і ,не дивлячись на похмуру погоду, вирушаєш у подорож по алеям, дихаєш свіжим повітрям, проходиш повз озеро з лебедями та розумієш, що життя прекрасне.

Фантазії? ТАК! Але, саме вони, спонукають до того, щоб зберегти цю красу! Не дати їй загинути на наших очах. Тож будемо сподіватися, що наша поїздка була не марною, і невдовзі про Шарівський замок заговорить увесь світ!

Провідний методист відділу з методичної роботи

Наталія ПАРАСОЧКІНА-ВІХТИНСЬКА

 

0151020 1

0151020 2

 

Сховати метелика