ΙΙ Обласний фестиваль малих сценічних форм «Колібрі» (2017) | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

ΙΙ Обласний фестиваль малих сценічних форм «Колібрі» (2017)

kolibri 17 copy

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва спільно з Громадською організацією «Харківська платформа розвитку культури і туризму» 25-26 березня 2017 року провели  ΙΙ Обласний фестиваль малих сценічних форм «Колібрі» в м. Харкові.

Фестиваль являє собою арт-вимір для презентації творчих ідей камерного характеру, знайомству з творчими досягненнями аматорських художньо-мистецьких колективів Харківської області,  це є своєрідний простір для обміну досвідом, співтворчості та професійного спілкування.

Особливо важливо те, що вже вдруге цей захід проводиться з ініціативи друзів і поціновувачів  вітчизняної  художньої самодіяльності, які ставлять собі за мету привернути увагу громадськості до непрофесійного аматорського мистецтва, його розвитку та підтримки, пошуку та підвищення художнього рівня талановитих акторів і режисерів.

У плейлисті Фестивалю було заявлено близько 30 різноманітних цікавих арт-проектів, автори яких, а це 17 талановитих творчих колективів, протягом двох днів представляли широкий спектр художньої культури нашої області, від традиційного до сучасного театрального аматорського мистецтва.

Цього року Фестиваль «Колібрі» зібрав і об’єднав понад 160 майстрів театрального жанру різної вікової категорії, від малечі до дорослих учасників, яким була надана поважна місія гідно представити свій рідний край, зокрема дев’ять районів (Балаклійський, Богодухівський, Дергачівський, Зачепилівський, Зміївський, Красноградський, Лозівський, Сахновщинський, Харківський) і два міста (Харків і Лозову). У порівнянні з минулорічними показниками ця цифра збільшилася майже в два рази, що свідчить про зростання інтересу до Фестивалю.

Відмінністю фестивальної програми у цьому році стало також те, що організатори вирішили не обмежуватися виключно культурно-мистецькою діяльністю, а розширити стратегічні завдання цього заходу освітянською складовою. Вперше у рамках  Фестивалю «Колібрі» відбулися навчально-практичні заняття, а саме семінарські зустрічі з відомими й авторитетними діячами в галузі театрального мистецтва.

Завдяки спільним зусиллям і безпосередньої участі артистів з різних куточків Харківщини організаторам Фестивалю вдалося створити атмосферу теплої дружби, невимушеного спілкування та душевного взаєморозуміння. Почесним гостем святкового заходу став Володимир Козлов, лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів, соліст Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка та провідний актор Харківського академічного театру музичної комедії, який неперевершено та щиро виконав декілька вокальних композицій, одну з яких присвятив мешканцям Балаклійського району, які напередодні відкриття Фестивалю постраждали в результаті трагічних подій, повязаних з вибухами на складі боєприпасів.

За свої старання та любов до театрального мистецтва усі без вийнятку учасники Фестивалю були винагороджені бурхливими оплисками вдячних глядачів і словами пошани від організаторів цього святі, а під час урочистої церемонії нагороження ще й отримали дипломи за участь, подяку директора КЗ «ООМЦКМ» Людмили Омельченко та цінні подарунки.

Успішними виступами та яскравою грою майстри й аматори народної творчості ще раз довели, що справжнє мистецтво – це дивовижна сила,  яка зближує людей усіх вікових  категорій і соціальних прошарків, незалежно від національної та культурної приналежності.

Положення фестивалю

Сховати метелика