Портрет коханої, намальований власноруч, - кращий подарунок до 8 Березня | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Портрет коханої, намальований власноруч, - кращий подарунок до 8 Березня

IMG 4467 c2 березня зал художньої галереї «Мистецтво Слобожанщини» перетворився на справжню художню майстерню. Кожен бажаючий мав можливість під керівництвом професійного художника Олега Омельченка опанувати техніку малюнку пастеллю.

IMG 4439 cУчасникам майстер-класупропонувалося спробувати намалювати портрет з фотографії. Більш точніше цю подію можна назвати «workshop», оскільки художник не тільки розповідав про тонкощі техніки, а й працював безпосередньо з кожним учасником над його роботою.

IMG 4442 cПортрет пастеллю – це сам по собі оригінальний подарунок, а якщо його виконано власноруч, то він набуває особливої цінності. Свою душу у створення портрету вкладали люди з різним рівнем підготовки. На майстер-клас прийшли зовсім новачки, і ті, хто вже має досвід у живописі, дорослі та діти, але кожен прагнув вкласти у портрет частинку своєї любові.

IMG 4454 cПеред тим, як перейти до практичного виконання, Олег Омельченко провів невелику лекцію з основ композиції, розповів про правильні пропорції обличчя. Він доступно пояснив, як краще розміщувати зображення на листі, і чому саме так.

Таким чином, до практичної частини майстер-класу всі приступили вже озброєні теоретичними знаннями.

IMG 4461 cМайже в кожного на початку був страх перед чистим аркушем картону. Адже не відомо, з чого починати, яким кольором малювати – і ще десятки питань, але поступово за допомогою майстра у всіх почали з'являтися перші лінії та перші начерки. Невпевненість поступилася здивуванню, що все потроху виходить. І ось вже у всіх зроблені перші ескізи. Починається робота з кольором, об'ємом і світлотіньовими нюансами...

Три години напруженої, але захопливої праці промайнули майже непомітно. І на подив самих учасників, у них на планшетах опинились цілком гідні уваги роботи, які не соромно подарувати коханій людині. Найголовніше, що отримали всі учасники майстер-класу, це віра у власні сили та розуміння, що в душі кожного живе художник.

IMG 4465 cIMG 4455 cIMG 4468 cIMG 4469 cIMG 4448 c

 

 

 

 

Сховати метелика