Звіт вокального ансамблю «Стожари» Золочівського РБК, 17.04.2015 | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Звіт вокального ансамблю «Стожари» Золочівського РБК, 17.04.2015

IMG 0686 

   17 квітня 2015 року у приміщенні Золочівського районного будинку культури відбувся творчий звіт вокального ансамблю «Стожари» на підтвердження звання «народний аматорський колектив».

   Для перегляду концертної програми, яку підготовили з цієї відповідальної та водночас хвилюючої нагоди, була запрошена обласна атестаційна комісія у складі Добренької Оксани Миколаївни – голови атестаційної комісії, начальника відділу культури, мистецтва та навчальних закладів Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації; Лук'янець Галини Василівні – заступника голови атестаційної комісії, заслуженої артистки України, керівника фольклорного гурту «Муравський шлях», завідувача лабораторією досліджень нематеріальної культурної спадщини КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва», Акименко Олени Станіславівни – секретаря атестаційної комісії, завідувача відділом з методичної роботи ООМЦКМ; Гейко Володимира Володимировича - керівника ансамблю народної музики «Ярмарок», лауреата міжнародних і всеукраїнських конкурсів і фестивалів, провідного методиста відділу з методичної роботи КЗ «ООМЦКМ»; Гейко Галини Василівні - керівника вокально-інструментального квартету «Діва», солістки ансамблю «Ярмарок», лауреата міжнародних і всеукраїнських конкурсів і фестивалів, провідного методиста відділу з методичної роботи КЗ «ООМЦКМ».

   Творчий звіт пройшов на належному організаційно-художньому рівні. В якості запрошених гостей у ньому прийняли участь колектив-супутник «Стожар» дитячий вокальний ансамбль «Веселка» та народний хор української пісні під керівництвом С. С. Кобзєва. Загальне враження від концертної програми залишилося дуже добре, пісні, які пролунали на ньому, були підібрані у відповідності до художньої спрямованості колективу. У всіх без виключення  виконавців був присутній позитивний психоемоційний стан, який сприяв цілісному гармонійному співзвуччю із глядацькою залою.

   Бурхливі аплодисменти викликало зворушливе виконання учасницями ансамблю українських народних пісень «Ой сивая зозуленька» та «При долині кущ калини», яка до того ж ще була доповнена танцювальної групою, справжньою прикрасою номеру. Глядацькі симпатії повністю і цілковито виправдано підтримали й члени атестаційної комісії, які виокремили саме ці композиції за досягнутий при їх виконанні ефект абсолютного асонансу, стрункої поліфонії з одночасним поєднанням ніжних і жорстких інтонацій.

   Враховуючи високий художній рівень та професійну виконавську майстерність, плідну концертну діяльність та постійну участь у різноманітних мистецьких культурно-масових заходах району та області, що повністю відповідає вимогам Положення про почесні звання, обласна атестаційна комісія вирішила рекомендувати колегії Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації підтвердити вокальному ансамблю «Стожари» Золочівського районного Будинку культури звання «народний».

   Щиро бажаємо учасникам цього талановитого колективу різнобарвного репертуару, яскравих форм для нових вокальних композицій, а також оптимізму і натхнення для того, щоби надалі дарувати світлу радість вдячним глядачам і пропагувати немеркнуче українське мистецтво.

Сховати метелика