Виставка робіт медичних працівників «Їхнє друге покликання» 27 січня-15 лютого 2012 р. | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Виставка робіт медичних працівників «Їхнє друге покликання» 27 січня-15 лютого 2012 р.

 Серед експонатів виставки - навіть монументальні полотнаПонад 200 медиків з Харкова і 10 районів області взяли участь в галузевому фестивалі-конкурсі образотворчого мистецтва «Їх друге покликання-2012». Вони представили художню вишивку, іграшки, вироби з бісеру, текстилю, фотороботи та флористичні картини. Підсумок творчих вишукувань медпрацівників можна побачити на виставці, яка 27 січня відкрилася в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва.
Хвилювалися всі конкурсанти – від лаборанток до головних лікарів, адже професійне журі оцінювало виключно художній рівень творів.
 Тетяна Іщенко вражена майстерністю митців«Мене вразила велика кількість робіт, виконаних на високому професійному рівні,– зазначила директор Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Тетяна Іщенко.– Тільки люди, які щодня стикаються з болем, здатні співчувати і намагаються полегшити життя інших людей, можуть так глибоко відчувати мистецтво».
Наймолодшому учаснику – 18 років, найстаршому – 70. Дійсно, кажуть організатори, рік від року учасників конкурсу стає все більше, а вибрати кращі роботи все складніше. У цьому році навіть змушені були збільшити кількість номінацій до 20.
Головний лікар має ще багато талантів
 Олена Стороженко вишиває і малює у різних технікахПереможниця у номінації «Вишивка» головний лікар 22-ї поліклініки Олена Стороженко представила три картини. «Вечірню симфонію» вишивала не менше року, все ж вільного часу на такій посаді не так і багато.
«Звичайно, ми бачимо багато людського болю, проблем, страждань, і це неможливо не приймати близько до серця,– говорить Олена Стороженко.– Але нам хочеться показати всю багатогранність наших душ, в яких є місце і радощам, і замилуванню природою. А саме заняття вишивкою допомагає набиратися терпіння, витримки – тих якостей, без яких неможливо працювати в медицині».
Олена Стороженко з дитинства малює, у неї є і акварельні роботи, і картини маслом, але до наступного конкурсу вона обіцяє здивувати новим хобі – виробами з бісеру.
Захоплення бісером пішло через дочкиу
Марина Педченко отримала нагороду за вироби з бісеруА от старша медсестра з Харківської міської лікарні № 3 Марина Педченко в цій техніці працює майже рік, і вже завоювала призове місце.
«Моя дочка пішла в гурток бісероплетіння, я купила для неї книги і стала вникати, щоб їй допомогти, але вона кинула це заняття, а я тепер не можу зупинитися,– розповідає Марина.– Спочатку я оплетала бісером звичайні курячі яйця, попередньо видуваючи з них через дірочку вміст, але коли кілька моїх робіт роздавилися, я зрозуміла, що потрібна більш тверда основа, так з'явилися дерев'яні болванки. Дерев'яна основа і ось у цього кактуса. Тепер мрію зробити ананас, але от з великою дерев'яною заготівлею поки проблеми».
Краще за все для роботи підходить чеський або японський бісер, ділиться секретами майстриня. Узори вона вигадує на ходу, буває, по кілька діб б'ється, поки не вийде гармонійний твір.
Покликання – дарувати друге життя квітам
На виставці представлено багато цікавих виробівСтарший лаборант кафедри ботаніки фармацевтичного університету Олена Самуленко дарує друге життя квітам. Її дивовижні натюрморти з сухих рослин відрізняються особливою легкістю.
«До того моменту, коли я стала робити гербарії для студентів, я вже була докою у справі сушіння та зберігання рослин. Спочатку це були картини на звичайних коробках з-під цукерок, тепер я вже справжній професіонал,– розповідає майстер з флористики.– Квіти, рослини я сушу, а потім в залежності від фону картини, вибираю зі свого «сховища» окремі елементи. При створенні картини я намагаюся заповнити квітами весь простір. У мене є вже й свої секрети технології створення та зберігання гербаріїв. Якщо на картину не потрапляють прямі сонячні промені, то фарби квітів можуть не вигоряти багато років».
Лікар-нарколог Олена КоваленкоА нещодавно в Олени прокинувся ще й поетичний дар, вийшла вже її збірка віршів – про любов, про головні життєві цінності і, звичайно ж, про квіти. Численні таланти продемонстрували під час відкриття виставки і інші її колеги по цеху. Лікар-нарколог Богодухівської лікарні Олена Коваленко виконала пісню «Три зірки», а ансамбль «Чарівниця» зі складу співробітників Люботинської лікарні та колектив «Зорецвіт» Чугуївської районної лікарні виконали народні пісні.
 Віце-мєр Світлана Горбунова-Рубан виконала свій віршУ такій творчій атмосфері не втрималася від експромту і віце-мер Світлана Горбунова-Рубан, яка прочитала свій вірш: «Мне нравятся мои одежды. Они из веры, из надежды»
Отримати заряд натхнення і помилуватися творами мистецтв, створених медиками, можна до 15 лютого за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставковий зал 1-го поверху. Виставка працюватиме з 10.00 до 17.30 (понеділок-субота).
 Від вишивок неможливо відірвати поглядВсі учасниці конкурсу, які зайняли призові три місця у своїх номінаціях, отримають грошові премії. Фестиваль-конкурс проводять обком Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я за підтримки Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва в рамках Гранд-проекту «Овація». Мета фестивалю-конкурсу: стимулювання творчої активності працівників охорони здоров'я, участь аматорів образотворчого мистецтва в суспільному житті сфери охорони здоров'я, громадська оцінка їхньої творчості.

Більш детально з експонатами виставки можна ознайомитись у віртуальній галереї тут

 Балерина - це теж вишивка Робота медсестри оперблоку 25-ї лікарні Світлани Фоменко отримала оплески  Вироби з папіру «Весняний сад» терапевта Ізюмської лікарні

Сховати метелика