Виставка «Крила свободи» Харківського культурного центру «Сирин», 12 -28 лютого 2015 року | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Виставка «Крила свободи» Харківського культурного центру «Сирин», 12 -28 лютого 2015 року

afisha SirinЗ 12 по 28 лютого в галереї «Мистецтво Слобожанщини» експонуватиметься виставка «Крила свободи» Харківського культурного центру «Сирин». Представлені роботи присвячені птахам, як символу свободи.

З давніх часів для людини образ птаха символізував політ душі.
Здатність птахів до вільного польоту завжди приваблювала людей. Недарма в моменти щастя та радості, ми, ніби, відчуваємо крила за спиною.

У багатьох міфологіях світу птах є символом свободи. В слов'янській міфології існують легенди продиво-птаха Сирина, що охороняє в раю Древо життя. Навіть назва слов'янського раю «Ірій» співзвучна його імені. Сирин є уособленням краси, радості буття, духовної свободи, володіє магічними властивостями і має здатність захистити від злих сил.

У наш час значення Сирина як символу жіночої душі, набуває особливого змісту. Саме жінки покликані сьогодні піднятися на крилах своєї любові над агресією і злом, рятуючи світ. Жінки здатні наповнити енергією свободи і справедливості серця  кожної людини, яка так потребує сьогодні захисту і допомоги, віри й надії.

Культурний центр «Сирин» названий на честь міфічного птаха, що символізує жіночу душу, втілену в творах мистецтва. Прагнення духовного зросту об'єднує і надихає учасниць і учасників центру на творчі польоти. Кожна живописна та графічна робота, батік, керамічна композиція, авторська лялька, фото – це запрошення глядачів стати вільними, скинути звичні кайдани, вибрати власну траєкторію польоту своєї душі. На виставці представлять свої роботи більш ніж 30 авторів.

Виставка «Крила свободи» стала для центру «Сирин» знаковою. У творах мистецтва автори хотіли донести до глядачів цінність свободи, її життєдайної енергії. Це є особливо важливим у непростий період історії нашої країни, коли слова про справедливість, незалежність та свободу вибору набули нових граней та поєдналися з героїчними вчинками людей, чиї серця наповнені любов'ю до України. Прагнення авторів виставки підняти наше суспільство до рівня європейських цінностей, стало основою виставки «Крила свободи».

Виставка центру «Сирин» покликана допомогти кожному зрозуміти, що в світі немає нічого більш цінного і бажаного, ніж СВОБОДА – свобода вибору свого призначення, свобода самовираження.

Урочисте відкриття виставки 12 лютого о 17.00.

текст про відкриття виставки 

Сховати метелика