Початок літа в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відзначили святом дитячої творчості | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Початок літа в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відзначили святом дитячої творчості

 

Delf52

Синкретизм мистецтв став провідною лінією свята дитячої творчості в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва. В канун всесвітнього Дня захисту дітей, 28 травня 2015 року, тут відбулося урочисте відкриття експозиції та нагородження переможців, лауреатів, дипломантів V ювілейних Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант.»

Цьогорічний конкурс був об'єднаний темою казок. Відоме їх велике значення на формування образного мислення дитини. Казки, як і інші форми творчості та види мистецтв, грають велику роль у всебічному розвитку дитини. Вони впливають на подальше сприйняття морально-етичних, естетичних законів дорослого світу. Казка – це один з механізмів розвитку розуміння внутрішнього світу людини.

«Казки грають велику роль у гармонійному розвитку особистості, допомагають розвивати в дитині доброту, чутливість, роблять цілеспрямованим і контрольованим емоційно-моральний розвиток дитини. Чому саме казки? Тому що мистецтво, література, народна творчість – найбагатше джерело і спонука найвищих людських відчуттів, переживань», – розповідає представник організаторів конкурсу, методист Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культурно-освітніх закладів, Ірина Толочко.

Роботи юних авторів – представників двох вікових категорій: 11 – 13 років та 14 – 16 років, виконані гуашшю, аквареллю та в різних графічних техніках. Конкурс проходив у два етапи: домашній натюрморт та робота на задану тематику. Другий етап проходив у приміщенні Харківського художнього училища. Викладачі закладу очолили конкурсну комісію.

«Приємно відмітити, що рівень підготовки дітей в художніх школах щороку підвищується. Серед випускників художнього училища цього року є студенти, які, ще будучи дітьми, брали участь у Дельфійських іграх Слобожанщини, коли цей дитячий конкурс тільки з'явився. Однією з наших задач є виявлення та сприяння у подальшому творчому та професійному шляху дітей з усієї Харківської області», – зазначив голова журі Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант.» у напрямку образотворчого мистецтва, директор Харківського художнього училища, Костянтин Савченко.

Юні таланти із різних куточків Харківської області привітав, вручив подарунки та відзнаки директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Олег Яцина.

На відкритті виставки дитячих художніх творів гості галереї могли оцінити виступи переможців Дельфійських ігор Слобожанщини в різних музичних секціях.

Як зазначають організатори заходу – співробітники Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів – основною метою проведення конкурсних етапів і підсумкової виставки робіт молодих талантів Слобожанщини є виявлення та підтримка обдарованих дітей та підлітків, сприяння розкриттю творчої індивідуальності учасників, обмін досвідом роботи з проблем професійної підготовки юних художників, збереження і розвиток культурного потенціалу Харківського регіону, залучення молоді до кращих світових зразків культури.

Творча зустріч з організаторами підсумкової виставки переможців V ювілейних Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант.» відбудеться 10 червня о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини».

У рамках виставки, 3 червня о 17.00, в галереї також пройде концерт «Свято мелодій і ритмів» дитячого ансамблю ліцею мистецтв № 133 «Bon Virage», 11 червня відбудеться зустріч із директором Харківського зоопарку Олексієм Григор'євим, в рамках проекту «Відкриті інтерв'ю», 12 червня о 17.30 пройде лекція з мистецтвознавства на тему: «Мотив дитинства. Діти в мистецтві», лектор – мистецтвознавець Коваль Олег Володимирович.

Виставка триватиме до 13 червня 2015 року. Чекаємо Вас у галереї «Мистецтво Слобожанщини» за адресою: м. Харків, Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх.

Сховати метелика