Виставка живопису Аркатова О.В. «Живописна ремінісценція» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Виставка живопису Аркатова О.В. «Живописна ремінісценція»

vist pam 23 700 З 23 червня по 9 липня 2016 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва експонуватиметься виставка живопису Аркатова О.В. «Живописна ремінісценція»,  присвячена пам’яті  українського художника.

Захоплюючись живописом на стіні, чи замислюємося ми про тих, чиїм пензлем вона написана? На жаль, рідко. Творіння, переживши художника, продовжують жити власним життям, нести в собі погляд на світ їх автора ...

Так на виставці «Живописна ремінісценція» полотна говоритимуть словами Олександра Васильовича Аркатова, а він говорив: «Я виріс в шахтарському місті, де люди вміють цінувати щирість. Художник повинен бути щирим». Такі ж і його роботи - щирі, без зайвого, наносного.

На виставці будуть представлені 50 робіт. Серед них пейзажі, натюрморти і кілька портретів. Аркатов О.В. працював в реалістичному напрямі. У його роботах світло грає домінуючу роль. Високе почуття композиції і колориту роблять роботи привабливими і дають добру, позитивну енергетику.

Художник вибирав такі місця, які необізнаному на перший погляд здаються непримітними, але результат говорить сам за себе. Саме етюдні замальовки він вважав головною і дуже важливою частиною своєї роботи. Сконструював собі незвичайний етюдник великих розмірів, який так само був його творчою удачею.

Довідка: Народився в м. Краснодоні Донецької області 6 серпня 1938 р.

Після школи закінчив Луганське художнє училище. Служив в армії танкістом, після армії вступив до Харківського Художнього інституту (1963 р.) на нововідкритий факультет - художнє конструювання, закінчив в 1968 році.

Його викладачі: завідувач кафедри Винокуров Лев Миколайович, архітектор Листровий Володимир Маркович, малюнок вів Вяткін Олександр Васильович. Живопис і кольорознавство - Шевченко Микола Карпович, Кузнєцов Олександр Васильович - 2 і 3 курси, і Шапошников Михайло Олександрович.

Після закінчення працював у Харкові, оформляв наочну агітацію в Харківській області і одночасно інтенсивно працював творчо, багато писав з натури. Оформляв кабінети в ПТУ №36, і з любов'ю писав пейзажі Слобожанщини. Пізніше переїхав в м. Змєіногірськ.

Працював в художній школі, але більше намагався реалізувати себе як художника. У Змєіногірську багато його пейзажів знаходяться в установах міста, художня школа хоче організувати його музей. Виконував скульптуру «Єрмак у Сибірі», яка зараз так само прикрашає місто.

Пішов з життя 17 січня 2013 року у місті Змєіногірськ.

Урочисте відкриття виставки - 23 червня о 17.00.

Під час роботи виставки відбудеться низка культурологічних заходів:

30 червня о 17:00 –Лекція з культурології з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Символізм Біблії. Старий Заповіт. Буття». Лектор – канд. філ. наук, релігієзнавець Шелковая Н.В.

6 липня о 17:00 - Лекція з історії мистецтва з циклу лекцій  «Простір і час українського мистецтва (XIX - ХХ ст.)». Тема: «Сучасне мистецтво України. Частина 1 – Академічна школа.» Лектор – мистецтвознавець Пухарев Вікентій.

7 липня о 17:00 – Вечір пам’яті харківського художника Аркатова О.В.

Сховати метелика