Перший відкритий Міжнародний фестиваль художнього текстилю "Берегиня", 3-7 жовтня 2012 р. | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Перший відкритий Міжнародний фестиваль художнього текстилю "Берегиня", 3-7 жовтня 2012 р.

3-7 жовтня 2012 року вперше у Харкові відбудеться відкритий Міжнародний фестиваль художнього текстилю «Берегиня». Кращі роботи учасників фестивалю будуть представлені на виставці з 5 до 30 жовтня 2012 року у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва.

Тема фестивалю «Бабусині ласкаві руки» присвячена спадкоємності жінок із покоління в покоління створювати своїми руками прекрасне, часто практично «з нічого». Майстри клаптикового шиття, валяння шерсті, розпису по тканині, гобелену, в'язання, текстильної іграшки з Москви і Києва, Кишинева та Одеси, Подольська і Тули, інших міст Росії та України з'їдуться в ці дні до Харкова поспілкуватися та обмінятися знаннями та уміннями. Програма фестивалю розпочинається 3 жовтня з екскурсії по місцям традиційних народних промислів Полтавської області (с. Решетилівка – музей вишивки і гобелена, с. Опішня – музей кераміки, с. Великі Будища – музей весілля).

З 5 до 7 жовтня 2012 року – відкриття виставки, покази моделей авторської одягу, бліц-конкурси та майстер-класи з валяння шерсті, розпису, батіку та японської вишивки по кулькам – темарі.

Організатори фестивалю: Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва, Спілка майстрів художнього текстилю України, Школа-студія художнього текстилю «Шелковый путь».

Програма фестивалю

Фотозвіт

Відео

Висвітлення подій фестивалю на нашому сайті

Висвітлення фестивалю у ЗМІ

Сховати метелика