Мельникова Олена — розпис | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Мельникова Олена — розпис

 08072020

Практикує петриківський розпис, майстер народного мистецтва.

Мельникова Олена Володимирівна, 1987 р.н. народилась і проживає у м. Харків.

Здобула професію художника розпису по дереву у професійно-технічному училищі. З тих пір почала займатися петриківським розписом. Закінчила Національний педагогічний університет  ім. Г.С. Сковороди, отримавши вищу освіту на відділенні «Дизайн реклами та образотворче мистецтво».

У 2017 році Олена стала атестованим  майстром народного мистецтва Національної спілки майстрів України. У  2019 р. отримала стипендію Президента України для молодих майстрів народного мистецтва та  стипендію імені Ф.І. Гнідого Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради в галузі культури і мистецтва.

Серед вчителів, найбільший вплив на творчість пані Олени здійснила її наставник Тамара Олексіївна Вакуленко, яка і сьогодні продовжує надихати мисткиню на нові твори. Олена Мельникова зізнається, що вона завжди буде дякувати долі, що звела її з такою чарівною та сонячною родиною Вакуленко, яких вона дуже любить і без яких, на її думку, не відбулося б її становлення як майстра своєї справи.

Серед робіт майстрині є станкові роботи на білому та кольорових фонах, серія розпису дерев’яних тарілей  та шкатулок, ялинкові прикрас та керамічного посуду.

Стосовно долі у мистецтві, пані Олена мріє стати відомою майстринею і сподівається, що колись вона також створить свої альбоми з власними роботами. Перші кроки до цієї мрії, вона вже зробила, адже сьогодні майстриня вже час від часу випускає подарункові листівки зі своїми роботами.

Надихають її до цього як навчання у школі Тамари Вакуленко, так і книги з петриківського розпису та альбоми Ганни Самарської. Все це не лише надає Олені сил на нові мистецькі довершення, але й підіймає їй настрій, додає творчого ентузіазму.

Поради від майстра.

Долучайтеся до петриківського розпису та творіть, не зупиняйтесь!

Якщо спочатку щось не виходить, не сумуйте. Згодом обов’язково навчитеся малювати краще шляхом нескінченних практик.

Обов’язково для праці мати: гарний настрій, котячий пензлик, фарби та гладкий папір для розпису.

Вивчайте твори старих майстрів. У них є багато цікавого та витонченого, що можна згодом підкреслити в своїх майбутніх творах та замальовках.

Стежте за природою! Вона також надихає на створення нових елементів у розписі шляхом стилізації.

Творіть і ніколи не зупиняйтесь на досягнутому!

 

0807 1

0807 3

0807 2

0807 4

0807 5

Сховати метелика