Синицька Марина — соломоплетіння | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Синицька Марина — соломоплетіння

1

Синицька Марина практикує соломоплетіння, майстер народного мистецтва.
Марина Юріївна, 1989 р.н. народилась і проживає у м. Ізюм, викладач гуртка «Плетіння та аплікація соломкою»
Отримала: Стипендію президента України 2013 р.; стипендію ім. Ф.І. Гнідого Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради в галузі культури і мистецтва 2013 р. Член Національної Спілки майстрів народного мистецтва України з 2015 року.
Виставки: «Кращий твір року» (2012-2019 рр.), «Слобожанські передзвони» (2013 р.), «Покуть плюс» (2013 р.), «Подих осені» (2019 р.), «Барви Слобожанщини» (2003, 2004, 2009, 2010, 2011 рр.), «Народні таланти Слобожанського краю» (2013 р.), «Диво рукотворне» (2015 р.).
З 14 років Марина займалась у гуртку «Колосок», керівником якого була заслужений майстер народної творчості Воловик Галина Іванівна. Сьогодні Марина сама є викладачем гуртка «Плетіння та аплікація соломкою», який працює у м. Ізюм, в центрі дитячої та юнацької творчості.
Художній наставник Марини, Галина Іванівна передала їй свій багатий досвід у роботі з дітьми та майстерність, за що Марина їй дуже вдячна.
Майстриня мріє про те, щоб гуртки в Україні процвітали і це спонукало підростаюче покоління до творчого розвитку, любові до рідної країни, природи, до розвитку навиків у плетінні. Для цього потрібне фінансування і надання приміщень для гуртків, де б дітлахи могли проводити час і не байдикувати.
Кредо майстра: Досягати своєї мети. "Я добре розумію, щоб щось навчитись робити, потрібно спробувати і не зупинятись, якщо щось не виходить. Так що робіть, творіть. Може все з самого початку не вийде, але згодом все зміниться на краще, все буде добре. Цьому мене вчила моя вихователька і це я взяла за правило".
Поради та побажання від майстра:
"Із задоволенням братися за любу справу, пробувати експериментувати, завжди робити щось своє. Всім творчого натхнення. Не здавайтесь, творіть!"
"Якщо ви ще не знайшли себе у творчості, то потрібно спробувати себе у різних сферах творчості. Наприклад, я, щоб обрати заняття соломкою, займалась вишивкою, бісероплетінням, виготовленням штучних квітів, вокалом і танцями. Але зрозуміла, що мій творчий шлях саме соломоплетіння. Ця справа мені дуже подобається. Я задоволена своєю творчістю, яка стала моєю роботою, яку я люблю і займаюсь нею із задоволенням чого і Вам бажаю!"

 

234

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

567

 

Сховати метелика