Положення про проведення фестивалю у 2012 році | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Положення про проведення фестивалю у 2012 році

Положення
про проведення Регіонального фестивалю
пісенно-обрядового фольклору
"Сьогодні Купала, а завтра Івана"


Розділ 1. Загальні положення
1.1. Регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору Слобожанщини „Сьогодні Купала, а завтра Івана" відбудеться 7 липня 2012 р. у с. Сковородинівка Золочівського району Харківської області на території Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди.
1.2. Засновником та організатором фестивалю є ОКЗ „Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва" за підтримки Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, Золочівської районної державної адміністрації та Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди.
1.3. Метою фестивалю є збереження і пропагування пісенно-обрядового, танцювального, ігрового фольклорного мистецтва Слобожанщини. Основними завданнями заходу є пропагування прадавніх традицій святкування Івана Купала та інших дат весняно-літнього народного календаря, підтримка діяльності аматорських фольклорних гуртів регіону, сприяння розвитку фольклорного жанру, народних ремесел, зеленого туризму та популяризації історичних та природних пам'яток краю.

Розділ 2. Організаційні засади проведення заходу.
Для проведення заходу розробляється творча коцепція заходу, програма, затверджується склад робочої групи, план підготовки і проведення, склад журі конкурсу.
Для участі у фестивалі колективам (виконавцям) та майстрам необхідно надати заявку за зразком. Заявки надавати за телефоном-факсом: (057) 700-26-62; 728-16-47 або електронною адресою: oblculturе@rambler.ru до 20 червня 2012 р.
Заїзд та реєстрація колективів – о 13.00. Початок роботи алеї майстрів, співочих, танцювальних та ігрових майданчиків – 14.00 - 15.00, конкурсу «Купальська традиція» - о 16.30, концерту на головному майданчику – о 18.00. Фінальне вогнище та феєрверк – 21.00.

Розділ 3. Порядок проведення заходу.
Програма фестивалю складається з виступів колективів на творчих майданчиках фестивалю, конкурсу-презентації самобутньої купальської атрибутики «Купальська традиція», виставки робіт майстрів декоративно- ужиткового мистецтва. Для участі у виставці майстру необхідно мати виставкове обладнання. Для участі у конкурсі необхідно представити комплекс купальських обрядових елементів (купальських дерев, ляльок («Маринка», «Купайло»), дівочих вінків, обрядових страв), що відповідає місцевій традиції. Для оцінки учасників конкурсу створюється журі, до складу якого входять провідні фольклористи, етнографи та організатори заходу.

Розділ 4. Учасники заходу.
На фестиваль запрошуються народні та зразкові аматорські фольклорні колективи, народні інструментальні гурти, солісти-виконавці, дослідницько-виконавські гурти, дитячі та молодіжні фольклористичні колективи регіону, майстри декоративно-ужиткового мистецтва.

Розділ 5. Нагородження учасників фестивалю та переможців конкурсу.
Учасники фестивалю отримують подяки.
Переможці конкурсу «Купальська традиція» отримують дипломи та призи.

Розділ 6. Фінансові умови проведення та джерела фінансування.
Фінансування фестивалю здійснюється за рахунок бюджетних та спонсорських коштів. Проїзд учасників фестивалю до місця проведення і назад та харчування - за рахунок відряджуючої організації.

Розділ 7. Інформаційне забезпечення заходу.
Для інформаційного висвітлення заходу запрошуються представники ЗМІ: інформаційних агенцій «Укрінформ», «Status quo», журналісти газет «Харьковские известия», «Время», «Слобідський край», обласного телебачення та інші.

 

Заявка 

на участь у Регіональному фестивалі пісенно-обрядового фольклору Слобожанщини

„Сьогодні Купала, а завтра Івана"


1. Повна назва колективу (П.І.Б виконавця), район, місто, при якому закладі функціонує).

2. Прізвище, повне ім'я та по - батькові керівника.

3. Контактні дані колективу: електронна пошта, поштова адреса, телефон, факс.

4. Кількість учасників та віковий склад.

5. Репертуар (1 номер для виступу у вечірньому концерті та 3-4 номери для виступу на денних майданчиках), що відповідає місцевій традиції.

6. Участь колективу у конкурсі обрядової атрибутики „Купальська традиція".

7. Прізвище, імя та по – батькові майстра декоративно – ужиткового мистецтва, в якому жанрі виставляється та кількість робіт, контактний телефон.

*Колективи, що запрошуються на фестиваль, мають виконувати програму виключно „живим звуком", використання фонограм не допускається.

З Положенням фестивалю ознайомлений                                                          (дата, підпис керівника)

Сховати метелика