Про учасників виставки "Шлях до краси" | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Про учасників виставки "Шлях до краси"

Шлях до краси

Селище Буди - один із наймальовничіших куточків Харківського району, де не так давно процвітало найбільше в країні підприємство художньо-побутового фаянсу - Будянський фаянсовий завод. Саме воно подарувало нам більшість прекрасних художників, які і в даний час творять не менше прекрасні твори мистецтва.
Великий загін Будянський пейзажистів. І є у них, як і у всіх майстрів українського мистецтва, загальна особливість. Їх ріднить широка громадська основа творчості.
У природі все рухається, все живе, все змінюється - так само в картинах Будянський художників живуть і грають фарби, то спалахуючи чистим, інтенсивним кольором, то переливаючись у найтонших нюансах.
Кажуть, що художник - це не професія, а стан душі. І це вірно.
Поряд з майстрами старшого покоління успішно працюють в нашому селищі і молоді художники. Свіжо і яскраво вони помічають нові риси не тільки в живописі, а й у графіку.
Кожен художник, будь то пейзажист, портретист або графік, за своїм оцінює достоїнства своєї рідної землі і вибирає образотворчі мотиви за своїм смаком. Але всі вони проходять, зрештою, до одного результату - вони прищеплюють глядачеві любов до свого краю.
Божко Анатолій Іванович
Народився у м. Харкові в 1928 році. Закінчив Миргородський керамічний технікум і Московське училище ім. Н. Крупської. Полотна О.Божка - поема про рідному селищі. А Натолі Іванович учасник Всеукраїнської виставки, присвяченої дню інвалідів, яка проходила в 2009 р. у м. Києві, районних та селищних виставок.
Романов Олексій Петрович, 1940 р. народження. Закінчив Гжельский силікатно-керамічний технікум, потім Миргородський керамічний технікум. Сьогодні Олексій Петрович - один з найбільш затребуваних художників. Його картини знаходяться в приватних колекціях поціновувачів мистецтва ближнього і далекого зарубіжжя. Він є членом Харківського творчого об'єднання незалежних художників "Символ". Головним жанром творчості Романова є пейзаж. У роботах майстра, дивно тонких і красивих за кольором, відчувається прагнення «схопити» натуру, відобразити миттєве стан природи - освітлення, фарби, рух гілок або хвиль ...
Плашкін Альберт Васильович
Народився в 1939 році в Сєвєродонецьку, Архангельської області (Росія). Закінчив Одеське державне художнє училище ім. Грекова. Московське вище художньо-промислове училище на довгих 5 років стало його «другим будинком», після чого - робота на Конаковском фаянсовому заводі ім. Калініна. У Будах Альберт Васильович з 1975 працював художником на Харківському художньо-виробничому комбінаті. Член Спілки художників. Учасник обласних, республіканських і всесоюзних художніх виставок. За сумлінну працю неодноразово нагороджувався медалями, грамотами, грошовими преміями.
Шевченко Анатолій Борисович
Народився в Будах в 1944р. Закінчив Харківський художньо-промисловий інститут. Потім працював на Харківському художньому комбінаті. Член Спілки незалежних художників України.
Сьогодні Анатолій Борисович Шевченко - один з популярних і визнаних художників-пейзажистів не тільки п. Будди. Його картини знаходяться в приватних колекціях Севастополя, Санкт-Петербурга. Є вони і в Ізраїлі, Америці, Франції, Швейцарії. Яскраві своїм мальовничим змістом, насичені сонцем і повітрям, наповнені щирим оптимізмом, полотна художника відрізняються оригінальністю творчої манери письма, своєрідною подібною лінією.
Рябінін Микола Григорович, народився в 1942 р. в с. Тетлега, Чугуївського району, Харківської області. У 1962-1965 рр.. служив полковим художником в радянській армії. У 1965 р. почав працювати в бригаді художників з оформлення наочної агітації на Будянський фаянсовий заводі. У 2004 р. відбулася його персональна виставка в Харківському художньому музеї. У творчості Микола Рябініна знайшли відображення «велич і краса природи, різноманіття форм, яскравість фарб і чуттєві особисті фантазії». У картинах простежується «органічний зв'язок майстра з рідним краєм». Член Харківського обласного творчого об'єднання вільних художників «Веселка». Учасник численних виставок в Харкові і області.
Рябінін В'ячеслав Миколайович. Народився в 1964 р. у п. Буди. Працює медичним працівником в Будянської лікарні. Малювати почав з дитинства під впливом творчості батька. Автор працює в жанрі графічного портрета і шаржу. З 2007р. роботи художника беруть участь у всеукраїнському конкурсі карикатур «Надкушене яблуко» (міфи про українців). Створює ілюстрації до творів М.В.Гоголя, готує малюнки до збірки карикатур «І сміх, і гріх».
Жученко Євген Петрович. Народився у військовому 1943 році в сел. Буди.
Художник за покликанням. Близько 20-ти років пропрацював на Будянський фаянсовий заводі. Серйозно живописом став займатися з 2006 році. Своїми консультантами-наставниками з образотворчого мистецтва вважає відомих заводських художників: Чернову, Пяніду і Кломбіцкую. Саме вони навчили майбутнього художника незвичайній техніці живопису при вражаючою простоті мотиву. Природа в його картинах овіяна таким радісним, райдужним настроєм, якою вона виступає в його мріях про краще життя.
Костенко Наталія Миколаївна
Народилася в 1981р. в п.Буди. Закінчила архітектурне відділення Харківського будівельного технікуму. Працювала на Будянський фаянсовий заводі, де їй був привласнений 3-й розряд живописця. Її картини виділяються високою живописною культурою, відрізняються від картин інших художників м'якими тонами і своєрідністю фарб. Вона дивиться на природу очима закоханого в життя, захопленого людини, і її прекрасні пейзажі хвилюють глядача щирістю і красою.
Добровольська Юлія В'ячеславівна
Народилася в1975г. в п.Буди. Закінчила Харківське державне художнє училище. З 1997 року працює викладачем у Будянської дитячій школі народного мистецтва. Живописні роботи художниці досить декоративні і розкривають вміння автора працювати з колоритом.
Пяніда Тетяна Юріївна
Народилася в 1995 році п. Буди в родині художників. У 2009 році закінчила Будянський дитячу школу народного мистецтва протягом усього навчання в школі, активно брала участь у різних конкурсах, виставках різних рівнів. У 2009 році була удостоєна стипендії від обласної держадміністрації «Надія Слобожанщини». У справжньому студентка Харківського художнього училища.
У 2013року брала участь в 3-ій виставці викладачів і студентів Харківського художнього училища «Дарую майстерність».

Сховати метелика