Розвиток і модернізація закладів культури | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Розвиток і модернізація закладів культури

Відділ з моніторингу та аналізу матеріально-технічної бази закладів культури комунального закладу «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» створений для проведення моніторингу і аналітичної роботи діяльності закладів культури з питань матеріально-технічного забезпечення та стану їх сталого функціонування, а також надання методичної і організаційної допомоги в проведенні заходів щодо поліпшення матеріально-технічної бази закладів культури і ефективного використання капітальних вкладень з метою реалізації державної політики і чинного законодавства України у сфері соціального розвитку.

Основними напрямками діяльності відділу є:

1. Проводити моніторинг, аналіз та надання пропозицій щодо безпечного використання будівель, приміщень, обладнання при їх експлуатації, попередження аварійного стану.

2. Аналізувати ситуацію щодо стану опалювальних систем в приміщеннях районних та сільських закладів культури, надавати пропозиції щодо заходів із забезпечення їх ремонту та модернізації.

3. Надавати пропозиції до регіональних та державних програм в галузі культури стосовно поліпшення матеріально-технічної бази закладів культури, забезпечення ефективного використання державних капітальних вкладень, залучення інвестицій, інших джерел фінансування, не заборонених законодавством України, та здійснювати контроль за їх виконанням.

4. Надавати методичну і організаційну допомогу у підготовці та розробленні проектів планів будівництва, реконструкції та капітальних ремонтів будівель закладів культури з визначенням обсягів ремонтних робіт та потреб в коштах.

5. Надавати організаційну допомогу в залученні відповідних фахівців з технічного нагляду за будівництвом, реконструкцією та капітальними ремонтами будівель закладів культури, контролювати відповідність обсягів та якості виконаних робіт проектам, технічним умовам і стандартам.

6. Надавати організаційну допомогу у підписанні декларації (акту) про готовність об'єкта до експлуатації та приймати безпосередню участь при введенні об'єкту в експлуатацію.

7. Створювати та вести базу даних щодо технічного стану будівель та приміщень закладів культури.

8. Надавати пропозиції при формуванні бюджету на наступний рік та корегувати бюджет на поточний рік в частині витрат на поліпшення матеріально-технічної бази закладів культури області.

9. Надавати методичну і організаційну допомогу та приймати участь у підготовці документів щодо передачі будівель, споруд, приміщень на баланс закладів культури для розгляду обласною радою.

10. Вносити пропозиції щодо підготовки закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період.

Сховати метелика