Гурт народної пісні «Весела Слобода» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Гурт народної пісні «Весела Слобода»

hor02Засновано в 1999 році, звання народного було присвоєно 8 червня 2005 році. Колектив працює на базі Балаклійського районного Будинку культури.

У репертуарі ансамблю понад 30 українських народних пісень та їх обробок «Ой у полі дуб зелений», «Зеленеє жито», «Ой під вишнею» та ін., твори вітчизняних авторів «Журавочка» муз.Яновського, «Соняшник» муз. М. Гайворонського та ін.

Колектив складається з 10 учасників віком 13-16 років та підготовчих груп: середньої - «Зорецвіт» (10 чол.) і двох молодших: «Співаночки» і «Лелеченьки».

Керівник – Шерстюк Тетяна Андріївна, працює з 2000 року керівником гурту. За сумлінну працю та особистий внесок у справу естетичного виховання підростаючого покоління нагороджена грамотами управління культури і туризму та управління освіти Харківської облдержадміністрації, дипломами всеукраїнських фестивалів «За професійну підготовку учасників», почесними грамотами відділу культури і туризму Балаклійської райдержадміністрації

Колектив приймає активну участь в обласних, районних та сільських культурно-мистецьких заходах.

У 2005 році отримали Гран-прі у Міжнародному конкурсі-фестивалі хорової музики ім. Ф.Шаляпіна в м. Ялта та взяли участь у Всеукраїнському конкурсі-фестивалі «Золота нотка», який проходив в м. Дніпропетровськ.

Сховати метелика