Хор «Джерело» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Хор «Джерело»

hor01Засновано колектив у грудні 1970 році, звання народного було присвоєно 12 грудня 1995 році, працює на базі Балаклійського районного Будинку культури.

У репертуарі колективу більше 450 хорових творів: українські та російські народні пісні «Ой гоп, гопака», «Грай скрипалику» та інші, хорові твори українських та російських авторів «Бандуристе, орле сизий», «Золотая коса», веснянки, хороводи та щедрівки «Ой сивая зозуленька» в обр. М.Леонтовича, «Павочка ходить» в обр. А. Авдієвського та ін.

Колектив складається з 30 постійних учасників різного віку.

Керівник ансамблю – Пасєка Роман Святославович, працює з жовтня 2004 року хормейстером нородного хору «Джерело». Пасєка Р.С. поєднує творче життя з адміністративним, з 2000 року працює директором Балаклійської дитячої музичної школи. У 2007 році він став стипендіатом Харківської облдержадміністрації в галузі культури та мистецтва ім. Гната Хоткевича, у номінації «Культура».

Колектив приймає активну участь в обласних, районних та культурно-мистецьких заходах.

У 2005 році народний хор «Джерело» успішно виступили у Всеукраїнському фестивалі народної творчості ім. А. П Містюкова «Ты, Россия, и сердце, и песня моя».

В 2006 році взяли участь у культурній програмі VІ Міжнародного Курсько-Коренського ярмарку (м Курськ, Росія), а у 2007 році - фестивальній програмі Національного Сорочинського ярмарку, який відбувся в с. Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області.

Сховати метелика