Вокальний колектив «Чисте джерело» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Вокальний колектив «Чисте джерело»

IMG 0003Жіночий вокальний колектив «Чисте джерело» Рокитненського сільського Будинку культури Нововодолазького району Харківської області був створений у 1996 році. Назву отримав колектив з легкої руки завідуючої Рокитненської бібліотеки-філії Ткаченко Антоніни Олексіївни. Звання «народний аматорський колектив» отримав восени 2014 року.

Створення колективу «Чисте джерело» - це роки наполегливої праці: творчі пошуки, систематичні репетиції, виїзди з концертами, участь в конкурсах і фестивалях, вивчення нових і нових творів. До складу колективу входять жінки віком від 50 до 60 років. Колектив об'єднав справжніх аматорів народного співу, які щиро люблять задушевні, дорогі серцю пісні.

Творча скарбниця колективу – десятки і десятки широкого розмаїття пісень: патріотичні, пісні воєнної пори, українські, російські народні та жартівливі.

Із перших днів існування колективу «Чисте джерело» керівником є людина, віддана своїй справі, Олександр Миколайович Тарасовський. Він вкладає всю душу в підвищення пісенної майстерності колективу, постійно працює над поповненням репертуару, колектив співає, як і під живий супровід (баян), так і під фонограми (-1). Серед учасників є свої солісти: Л. Сльота, В. Ткаченко.

Де б не був, де б не виступав колектив «Чисте джерело», його учасники отримують грамоти і подяки за участь у заходах. За час існування колектив побував в багатьох господарствах району та за його межами, є активним учасником масових заходів, бере участь в народних святах, які проходять в районі та області (м. Полтава, м. Зміїв, смт. Диканька, м. Валки, м. Харків).

Колектив брав участь у фестивалі народної творчості Національного Сорочинського ярмарку 2013 року, де посів ІІ місце. Виступав на головній сцені Слобожанського ярмарку 2013 року.

Учасники колективу постійно перебувають у творчому пошуку. На базі колективу організована підготовча група «Чисте джерельце», це хлопчики та дівчатка дев'яти та одинадцяти років, які із задоволенням переймають досвід своїх наставників.

Творча діяльність колективу «Чисте джерело» висвітлюється на сторінках районної газети «Вісті Водолажчини» та в інших засобах масової інформації.

Сховати метелика