Ансамбль бального та спортивного танцю «Спектр» міського Будинку культури м. Куп’янська | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Ансамбль бального та спортивного танцю «Спектр» міського Будинку культури м. Куп’янська

Зразковий ансамбль бального та спортивного танцю «Спектр» був створений 1985 року. У 2004 році за досягнутий високий рівень і виконавську майстерність, активну роботу з розвитку і пропаганди народної творчості ансамблю присвоєно звання «зразковий», у 2007 році колектив підтвердив це звання.

Засновник і керівник колективу – Світлана В'ячеславівна Ширяєва. Вона також є одним із засновників громадського фонду для обдарованих дітей «Спадщина». Рішенням міськвиконкому № 41 від 17 січня 2006 року нагороджена званням «Людина року – 2005» у номінації «Культура і мистецтво».

Ансамбль «Спектр» - активний учасник обласних заходів, зокрема регіональних фестивалів «Нестримна течія» та «Танцювальна феєрія». За власною ініціативою в місті і районі колектив проводить багато благодійних концертів, кошти від яких ідуть на утримання малюків соматичного відділення центральної міської лікарні Куп'янська.

Кількість учасників ансамблю – 20 чоловік у віці від 6 до 17 років.

Репертуар колективу побудований на бально-спортивних і сучасних композиціях: «Метаморфози», «Ілюзії», «Формейшн», «Такі ми».

У 2010 році отримав Гран-прі I Всеукраїнського фестивалю-конкурсу ансамблів бального танцю «Кубок Star Dance-2010» (м. Луганськ), Лауреат I ступеню (Фестивально-концертний тур по Європі), танцюристи «Спектру» Олексій Мордвінов та Тетяна Заіка посіли III місце на чемпіонаті України (м.Київ, юніори), володарі Кубку миру Олексій Мордвінов та Тетяна Заіка («Star Light2010» м. Київ). У 2011 році «Спектр» зайняв 3-тє місце на відкритому чемпіонаті Луганської області серед ансамблів бального танцю (м. Луганськ).

Сховати метелика