Фестиваль «Покуть+» відбудеться у травні, деякі інші яскраві масові заходи - у червні - до Євро-2012 | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Фестиваль «Покуть+» відбудеться у травні, деякі інші яскраві масові заходи - у червні - до Євро-2012

Дмитро Кузнєцов на прес-конференції у ООМЦКММіжнародний фестиваль традиційної народної культури «Покуть+» цього року відбуватиметься з 18 по 21 травня. Основним майданчиком його проведення стане малий зал театру опери та балету, але частина заходів пройде в саду ім. Шевченко і буде приурочене до 200-річчя Тараса Шевченка. Про це заявив сьогодні, 28 лютого на прес-конференції у обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва начальник обласного управління культури Дмитро Кузнєцов.

200-річчя з дня народження Кобзаря святкуватиметься у 2014 році, але вже з цього року стартує марафон ювілейних заходів, що протягом півтора року пройдуть по всіх регіонах України.

«Харків обрано одним зі стартових міст, де планується провести цикл різних заходів, присвячених Кобзарю, - зазначив Дмитро Кузнєцов. - Планується, що це відбудеться десь 20 травня в саду Шевченка. В даний час ці плани ще не структуровані і не оформлені, але вже розглядається ідея провести виставку скульптурних композицій на тему життя і творчості Тараса Григоровича Шевченка, і я знаю, що Союз художників в цьому напрямку активно працює».

Саме 20 травня, згідно з Указом Президента, відтепер буде святкуватися день працівників культури, таким чином, у цей день Харків стане осередком культурно-масових заходів. В рамках фестивалю «Покуть» відбудеться і міжнародна науково-практична конференція «Традиційна культура в умовах глобалізації: культурна ідентифікація та інформаційне суспільство».

«За останній рік ми проінвентаризували всі культурно-масові заходи, і від частини з них довелося відмовитися, а в частині ми змістили акценти, посиливши спеціалізацію, - зазначив Дмитро Кузнєцов. – При цьому ми звернули увагу на те, що практично немає фестивалів, які відображали б дитячу творчість, тому особливе місце ми приділили фестивалю традиційної народної культури «Кроковое коло», який цього року буде проводитися під патронатом облдержадміністрації».

12-й відкритий фестиваль традиційної народної культури «Кроковое коло» проходитиме в кінці березня, але його підсумки будуть урочисто підведені в травні в рамках фестивалю «Покуть+», де відбудеться гала-концерт за участю юних виконавців та виставка робіт юних майстрів народної творчості.

У той же час, за словами Дмитра Кузнєцова, максимальну кількість культурно-масових заходів планується провести в червні в районах області.

«Зараз кожен район намагається створити у себе яскравий захід, який би позиціонував його як культурна візитка. Зараз ми орієнтуємося на те, щоб всі ці заходи концентрувалися в червні, щоб всі відвідувачі Євро-2012 не замикалися територіально всередині міста, але й мали можливість відвідати райони Харківської області. Це найкраща реклама туристичних можливостей Слобожанщини», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

Сховати метелика