Відтепер працівники закладів культури області можуть отримати юридичну допомогу | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Відтепер працівники закладів культури області можуть отримати юридичну допомогу

Директор центру Тетяна Іщенко (крайня зліва), заст. директора Любов Мякіннікова (крайня справа)Не тільки організаційно-методичну допомогу, а й юридичний супровід можуть тепер отримати керівники районних будинків культури та сільських клубів. Про це йшлося 28 лютого на прес-конференції в обласному центрі культури і мистецтва.

«Одна з головних задач центру культури та мистецтва - підняти на належний рівень роботу всієї культурно-масової роботи в Харківській області, - зазначила заступник директора з культурно-дозвіллєвої та творчої роботи обласного центру культури та мистецтва Любов Мякіннікова. - У цьому напрямку ведеться активна робота. Позитивним моментом є значне омолодження нашого колективу , але тут для керівництва центру зараз завданням номер один є підготовка молодих співробітників, які нещодавно прийшли працювати, щоб вони якомога швидше стали справжніми професіоналами».

Одним із пріоритетних напрямів діяльності Центру є робота з сільськими клубами та районними будинками культури.

«Роботі клубів зараз приділяється багато уваги, відкриваються нові клуби, - розповідає Любов Мякіннікова. - Ось недавно ми надавали методичну та організаційну допомогу при відкритті клубу в селі Бердянка Зачепилівського району. Ось в Харківському районі в селищі Буди багато-багато років не було клубу взагалі, а сьогодні за допомоги депутата облради Терстепаняна зроблено капітальний ремонт клубу, і ось в березні теж цей клуб буде відкриватися. І, звичайно ж, допомогу потрібно надавати тим керівникам культурних закладів, які тільки приходять на роботу. В минулому році ми провели семінар для директорів РБК, і тепер готуємо семінари для начальників районних відділів культури, для завідувачів клубів».

Також, як наголосила директор центру культури та мистецтва Тетяна Іщенко, найближчим часом фахівці Центру будуть організовувати й семінар з надання юридичної допомоги працівникам культури області.

«При нашому Центрі створено юридичний відділ, бо ми зіткнулися з такою проблемою, що у керівництва будинків культури виникають певні складнощі з юридичним супроводом, зокрема, при організації надання платних послуг працівники закладів культури на місцях не завжди достатньо добре знають свої права і обов'язки».

В минулому році співробітники Центру активно брали участь в роботі комісії з присвоєння та підтвердження звань народних та зразкових.

«Більше 50 колективів в області носять таке звання, - зазначила Любов Мякіннікова. - Проте ось ми були на семінарі в Бєлгородській області, так там тільки в одному районі 22 колективи такого статусу. І ми їздимо по області, і бачимо, що у нас теж чимало колективів, що можуть претендувати на звання народного чи зразкового. І наше завдання не тільки працювати в складі комісії, а заздалегідь знайомитися з роботами колективів, давати методичні рекомендації, надавати практичну допомогу».

Керівникам таких колективів, що працюють на ставку, присвоєння відповідних звань дає прибавку до зарплати в розмірі 10%. Звання народних присвоюється дорослим колективам, а звання зразкових - дитячим.

«Але буває й так, що зразковий колектив стає народним, - пояснює Любов Мякіннікова. - Наприклад, у нас в Пісочині Харківського району є дитячий театр «Чудеса в решеті», якому 3 роки тому ми присвоїли звання «зразковий», а зараз діти виросли, стали студентами, але продовжують працювати в цьому колективі, ставлять цікаві вистави, тому колектив претендує на звання народного».

Сховати метелика