У Харківському театрі опери та балету відбулося свято народного фольклору | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 3 шт. )

У Харківському театрі опери та балету відбулося свято народного фольклору

altСцена малого залу Харківського театру опери та балету на декілька годин перетворилася на один з майданчиків фестивалю "Покуть плюс", і все це дійство стало справжнім святом традиційного автентичного народного фольклору.

Начальник облуправління культури Дмитро Кузнєцов та директор центру культури та мистецтва Тетяна ІщенкоУ перший фестивальний день 18 травня на малій сцені Харківського театру опери та балету виступили фольклорні колективи та виконавці з Харківської області, різних регіонів України та Росії, а також переможці дитячого фестивалю традиційної народної культури "Кроковеє коло", що відбувався цією весною у Харкові.

Це народне свято урочисто відкрив начальник обласного управління культури та туризму Дмитро Кузнєцов, він побажав всім учасникам творчої наснаги, сил та натхнення на те, щоб і надалі займатися цією улюбленою справою – збереженням традиційної культури, а зі свого боку пообіцяв всілякої підтримки.

Основною темою фестивального концерту стали веснянки"Фестиваль "Покуть" народжувався у 1996 році у Харкові. Фестивальні заходи – це велика и важка програма. Дуже нелегко колективам приїзжати далеко, і нам як організаторам також приймати таку кількість гостей все складніше, але це свято, - підкреслила член оргкомітету фестивалю, заслужена артистка України, керівник фольклористичного гурту "Муравський шлях" Галина Лук'янець. – Це свято і для нас, тих, хто займається фольклором, і ми народжуємо свято для мешканців Харкова. І завдяки цьому святу ми маємо стимули для збереження нашої традиційної пісні, танцю, інструментальної музики".

Сховати метелика