На «Печенізькому полі» планується встановити рекорд: створити триметрову парну ляльку-мотанку | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

На «Печенізькому полі» планується встановити рекорд: створити триметрову парну ляльку-мотанку

Недарма на афіші фестивалю зображено парну ляльку-мотанку - вона піде на рекордВперше в Україні буде створена триметрова лялька-мотанка у вигляді чоловіка та жінки що обнялися, в національних костюмах. Про цей рекорд і про те, які ще незвичайні творчі задумки будуть реалізовані на фестивалі, розповіла 5 вересня на прес-конференції директор центру культури та мистецтва Тетяна Іщенко.

«Ідея створення рекордно великий парної ляльки-мотанки прийшла до нас під час підготовки до фестивалю, - говорить Тетяна Іщенко. - В принципі, найбільша мотанка в Україні була 12-метровою, але ось великої парної ще не було, і ми сподіваємося зареєструвати рекорд, представивши 3-метрову народну ляльку у вигляді чоловіка та жінки, що обнялися, вбраних у національні костюми».

За словами Тетяни Іщенко, на етнофестивалі відбудеться і конкурс народних солом'яних скульптур «Печенізький оберіг». Всі райони Харківської області представлять своє бачення такого оберегу, а журі обере кращу композицію.

Втім, долучитися до народних промислів можна буде усім відвідувачам фестивалю. На різних майданчиках проходитимуть майстер-класи з усіх видів декоративно-прикладного мистецтва, традиційно властивих для Слобожанщини.

«Майстер-класи проводитимуться і з гончарства, і з ткацтва, і з ковальської справі, і з лозоплетіння, з вишивки, - підкреслює Тетяна Іщенко. - Ще одне нововведення: якщо в минулому році кожен район представляв традиційне українське подвір'я, то в цьому ми пішли іншом шляхом: ми проаналізували, для яких районів найбільш характерний той чи інший традиційний жанр декоративно-прикладної творчості, і на кожній з ділянок, на яких, можливо, будуть об'єднані по кілька районів, буде представлений характерний жанр, там відбуватимуться й відповідні тематичні майстер-класи. У цьому році ми підійшли більш грунтовно до формування сувенірних рядів в «Місті майстрів», був дуже жорсткий відбір майстрів, охочих було багато, і ми вибрали кращих з кращих».

Цікавою обіцяє бути і програма виступів фольклорних колективів і виконавців з районів Харківської області, які представлять на фестивалі пісенну та музичну культуру різних куточків Слобожанщини.

Більш детальну інформацію про фестиваль читайте на сторінці "Печенізького поля"

Нагадаємо, що на фестивалі цього року буде дуже цікава програма.

Сховати метелика