Мінкультури посприяє створенню у Харкові музейно-меморіальної кімнати Олександра Довженка | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Мінкультури посприяє створенню у Харкові музейно-меморіальної кімнати Олександра Довженка


DSC02006Під час перебування у Харкові з нагоди святкування Дня Харківської області 21 вересня 2012 року заступник міністра культури та туризму України Тимофій Кохан відвідав центр культури та мистецтва, розташований на вул. Пушкінській, 62, у особняку, в якому з 1923 по 1926 рр. жив відомий український кінорежисер, письменник Олександр Довженко. Відвідавши кімнату, яку Довженко колись ділив із журналістом, замміністра пообіцяв посприяти створенню тут музейно-меморіального комплексу.

«Особняк на вул. Пушкінській, 62 було побудовано у 1910-х роках купцем Стрекаловим, - повідомила директор центру культури і мистецтва Тетяна Іщенко. – А у 23-26 роках минулого століття у кімнаті під самим дахом на третьому поверсі мешкав Довженко, він ділив кімнату з журналістом. Сюди до них у гості приходили представники творчої інтелігенції, усі сідали на ящики уздовж стіни, і тому цю кімнату жартома називали «меджлісом».

Тимофій Кохан, за фахом режисер кіно та театру, що свого часу працював у кіностудії ім. Довженка, перейнявся ідеєю створити тут музейно-меморіальну кімнату, і пообіцяв посприяти, зокрема, у наданні експонатів для укомплектування майбутнього комплексу.

Ознайомившись із діяльністю центру культури та мистецтва, замміністра підкреслив, що деякі наробки харківських фахівців можна розповсюджувати серед аналогічних закладів культури у інших регіонах України. Зокрема, сучасні підходи в роботі підрозділів центру, висвітлення культурних подій у мережі інтернет, створення віртуальної карти закладів культури та ін.

Зацікавленість замміністра викликав і розроблений центром культури і мистецтва інвестпроект «Х-film», який нещодавно став переможцем міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» у номінації «Кращий інвестиційний проект кластеру «Культура і туризм».

Сховати метелика