У Харкові презентовано унікальний портал української музики | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

У Харкові презентовано унікальний портал української музики


Губернатор Михайло Добкін підтримав ідею музичного порталу11 жовтня 2012 року в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбулась презентація Слобожанського музичного порталу. Ідея об'єднати різні музичні напрями української пісні народилася у фотографа і музиканта Євгена Нємцова. Реалізувати її вдалося за підтримки голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

alt«У різний час на території області творили різні видатні композитори. Я впевнений, що Харків надихав їх на написання творів, які будуть жити століттями. На порталі зібрано понад тисячу музичних творів різних напрямків, які будуть дарувати можливість поринути в наше минуле. Вони були записані в різний час на різних носіях, але завдяки інформаційним технологіям ми можемо зазирнути в різні епохи», - підкреслив під час презентації губернатор Харківщини.

altЗ проханням підтримки цього проекту до нього свого часу звернувся фахівець у сфері звукозапису Євген Нємцов.

«Я, напевно, років 20 збираю музику. За цей час у мене накопичилося близько 30 тисяч вінілових платівок. Коли я побачив, що в мене є близько тисячі платівок, на яких записана чудова українська музика, я почав шукати її в інтернеті. Знайшов всього 5%. Тобто, такої музики просто немає. Інтернет її не знає , - запевняє ідейний натхненник створення порталу Євген Нємцов. – Я вважаю цей проект унікальним. Немає такого місця, де б зібрали всю музику на певну тематику. Немає такого місця в інтернеті, щоб набрав «українська музика» і висвітилася вся музика: академічна, естрадна, хорова, оперна. Вся музика є тут, на цьому музичному порталі»

altСлобожанський музичний портал - це антологія української музики та пісні, які зібрані за 90 років. На порталі є окремі розділи - це музика на вінілі, на CD, не видана музика, книги з музики, а також поточні новини. Крім цього є форум, на якому будь-хто зможе залишити інформацію на музичну тематику та завантажувати свої треки.

І хоча зараз він ще на початковій стадії наповнення, але згодом стане одним з улюблених сайтів меломанів зі всіх країн світу, що люблять і цінують українську музику, вважає начальник облуправління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.

alt«Впевнена, що Слобожанський музичний портал, який створено за ініціативи губернатора області Михайла Добкіна, стане справжньою візиткою нашого краю. Думаю, ця музична антологія сподобається людям, які професійно займаються музикою. Кожен розділ порталу - це своєрідна хрестоматійна сторінка, яка вимагає вивчення і дослідження. І ми сподіваємося, що Слобожанський музичний портал будуть відвідувати молоді люди, які люблять українську пісню і хочуть самі навчитися співати», - сказала Вікторія Маренич.

На підтвердження того, що молодь дійсно зацікавлена у такому інтернет-ресурсі, під час презентації прозвучали твори, які можна буде знайти на Слобожанському музичному порталі, у чудовому виконанні молодих харківських співаків.

Сховати метелика