Оптимізація у сфері культури у 2012 р. дала економію у 4,3 млн. грн., а у 2013-му економія складе 39 млн. грн. | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Оптимізація у сфері культури у 2012 р. дала економію у 4,3 млн. грн., а у 2013-му економія складе 39 млн. грн.


altВ Центрі культури і мистецтва 26 лютого 2013 року відбулось розширене засідання колегії Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації. Темою обговорення стало підведення підсумків роботи закладів культури і мистецтв у 2012 році та планування основних напрямків розвитку культури і туризму у 2013 році.

alt«За рахунок оптимізації обсяги видатків в 2012 році зменшені на 4,3 млн. грн., а у 2013 році економія бюджетних коштів складе близько 39 млн. грн., що дозволило вперше за багато років прийняти бездефіцитний обласний бюджет по галузі «Культура», - зауважив голова колегії - директор департаменту культури та туризму Дмитро Кузнєцов. — Крім того, від надання платних послуг населенню у 2012 році закладами культури області отримано доходів у сумі 37,7 млн. грн., що на 1,4 млн. грн. більше, ніж за 2011 рік».
2012-й рік відзначився й тим, що була проведена робота по вивченню та удосконаленню діяльності закладів культури у сільській місцевості. Зокрема, з 20 вересня по 10 листопада 2012 року був проведений обласний етап Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільський місцевості, переможцем якого став Вільшанський сільський будинок культури Дергачівського району.
Вже традиційним стало проведення обласних заходів (конкурсів, фестивалів), що відбуваються на базі районів області. Слід зазначити, що XI етнофестиваль «Печенізьке поле 2012» (Печенізький район) відвідала рекордна кількість гостей не тільки з Харківської області, але із інших областей України, Росії, Білорусі.
Також департамент культури і туризму Харківської облдержадміністрації здійснює комплексні заходи щодо обліку об'єктів культурної спадщини, які передбачають їх наукове вивчення, класифікацію та державну реєстрацію. Так, в 2012 році проінвентаризовано 140 пам'яток історії, 185 пам'яток і 245 об'єктів археології. До Державного реєстру нерухомих пам'яток України протягом 2012 року занесено 97 об'єктів культурної спадщини. В 2012 році було проведено 2 конференції з питань пам'яткознавства, за результатами яких видано 3 збірки наукових статей.
altБула відзначена робота Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів. У квітні 2012 року на базі Центру відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар методистів обласних методичних центрів України. Були проведені ІІ Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». Харківська область перша і єдина в Україні, яка проводить зазначений захід на регіональному рівні.
Робота бібліотек області у 2012 році була направлена на поліпшення умов їх роботи, збільшення кількості нових книжкових надходжень, періодичних видань, популяризації книг серед населення. Протягом року продовжувалась робота щодо комп'ютеризації та впровадження нових інформаційних технологій в бібліотеках області.
1 034У сфері туризму за звітний період було презентовано фотоальбом Харківської області, проведена III виставка «Харківське туристичне бієнале», розроблений каталог сувенірної продукції ремісників Харківського регіону, відкритий Туристично-інформаційний пункт (12 км траси Харків-Бєлгород), відкрита Обласна сувенірна крамниця «Слобожанський сувенір», презентовані чотири веломаршрути на території Харківської області, підготовлена «Концепція розвитку туризму Харківської області до 2020 року», яка буде розглянута на черговій сесії Харківської обласної ради в березні 2013 року.
altЗначною подією стала розробка інтерактивної карти об'єктів культури Харківської області, яку розміщено на сайті Департаменту культури і туризму. Директор центру культури і мистецтва Тетяна Іщенко зазначила, що для розробки карти співробітниками центру було створено спеціальну базу даних об'єктів культури, в якій закладено не лише адреса та координати того чи іншого закладу, алей й інформаційна довідка, відомості про керівництво, фотографії та відео про заклади культури, які можна знайти на карті Харківської області.
За результатами засідання, колегією прийнято ряд рішень щодо активізації роботи відділів культури і туризму Харківської області.
Крім того, вирішено відзначити плідну роботу відділів культури Барвенківської, Великобурлуцької, Дергачівської, Зміївської, Краснокутської районних держадміністрацій та Ізюмської, Лозівської, Первомайської міськимх рад за підсумками оцінки їх діяльності в галузі «Культура» за 2012 рік.

Сховати метелика