Під час відкриття виставки Нікаса Сафронова будуть продаватися шоколадні картини автора | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Під час відкриття виставки Нікаса Сафронова будуть продаватися шоколадні картини автора


Нікас СафроновВід маленьких цукерочок до 4,5-кілограмових шоколадок із зображенням картин Нікаса Сафронова можна буде придбати 30 березня під час відкриття виставки іменитого російського художника. Купити можна буде і оригінальні твори культового живописця. Про це 21 березня повідомив на прес-конференції в прес-центрі облдержадміністрації директор українського проекту Нікаса Сафронова Ілля Базарсад.

Харківська область - вже четверта у виставковому турне російського художника Нікаса Сафронова по Україні. Після Одеської, Донецької і Дніпропетровської від мешканців нашого регіону організатори виставки очікують більшого ажіотажу: все ж культурна столиця.

«Ми знаємо, що харківська публіка - найбільш вимоглива, і тут найбільше поціновувачів мистецтва, тому в Харкові виставка триватиме довше всього за часом - майже два місяці», - підкреслив Ілля Базарсад.

Загальна вартість представлених на виставці картин складає 2 мільйони євро. З серпня 2012 року, з моменту початку українського проекту Нікаса Сафронова, під час виставок вже купили 12 картин.

«Щоб заповнити цю прогалину, Нікас Сафронов привезе до Харкова додаткові 15 картин, які харків'яни побачать першими в Україні, - підкреслила арт-директор Нікаса Сафронова Наталія Христенко. - Ми постаралися підібрати картини так, щоб був представлений весь спектр напрямків, в яких коли-небудь працював Нікас Сафронов: тут будуть і пейзажі, і портрети, і сюрреалізм, дрім-віжн, історичні ілюстрації».

Ті ж зображення будуть продубльовані з шоколаду.

«Шоколадні картини - від маленьких цукерочок до найважчої у 4,5 кілограми можна буде купити під час відкриття виставки. Їх для нас виготовили, до речі, українські виробники», - зазначила Наталія Христенко.

Під час харківської виставки також стартує проект Фонду Нікаса Сафронова з підтримки обдарованих дітей: буде оголошений всеукраїнський конкурс дитячих малюнків, переможцеві якого крім істотних призів обіцяють майстер-клас від Нікаса Сафронова і подальша підтримка юного художника в його розвитку і кар'єрі.

«Швидше за все, в Харкові відбудеться і благодійний аукціон з продажу картин Нікаса, кошти від якого підуть на допомогу соціально нужденним», - зазначив Ілля Базарсад.

Нагадаємо, що побачити картини Нікаса Сафронова в Харкові можна буде в центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) з 30 березня по 26 травня. Офіційне відкриття виставки - 30 березня об 11.00, воно буде проходити за участю автора. Правда, в день відкриття квитки будуть коштувати дорожче, ніж у звичайні дні. Весь інший час ціна квитків становитиме 60 грн., для пенсіонерів і студентів - 40 грн., для школярів, інвалідів та ветеранів - 20 грн.

Сховати метелика