Більше сотні нагород отримали молоді представники різних напрямків слобожанської культури | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Помилка
  • JFile::copy: Cannot find or read file: 'http://www.cultura.kh.uaimages/stories/news/2013/1305/130527/DSC_0630.JPG'
Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Більше сотні нагород отримали молоді представники різних напрямків слобожанської культури

Нагородження переможців трьох конкурсівВ Харкові нагородили переможців декількох творчих конкурсів: від окремих майстрів народної творчості та вокалістів до цілих фольклорних гуртів та театральних колективів. 25 травня в малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.Лисенка відбулася урочиста церемонія нагородження переможців конкурсної програми ХІІІ Відкритого фестивалю традиційної народної культури «Кроковеє коло», регіонального фестивалю-конкурсу аматорських театральних колективів «На крилах Мельпомени» та обласного етапу всеукраїнського конкурсу читців «Кращий читач України - 2013».

Урочистості розпочалися врученням подяк, грамот та подарунків переможцям конкурсу юних майстрів в рамках фестивалю «Кроковеє коло» у фойє малого залу ХНАТОБу.

«Мені особисто дуже приємно, що така велика кількість яскравої талановитої молоді та дітей займаються збереженням народної культури, відтворенням традицій наших предків», - сказала директор Обласного центру культури і мистецтва Тетяна Іщенко.

«Перше місце у номінації «художня вишивка» в обох вікових категоріях зайняли мої учениці – Гудкова Женя та Казак Ксюша, - розповіла керівник художнього гуртка у м. Ізюмі Марія Горенко. – Взагалі у мене більше 60 вихованців. Є серед них і хлопці. Наприклад, один вже зовсім дорослий молодик вишив собі сорочку на весілля. Багато діток у гуртку й собі вишивають сорочки, одягають до школи на великі свята».

Нагородження переможців трьох конкурсів«Вишивкою я займаюся два роки. Вже брала участь у двох конкурсах. В минулому році я зайняла на «Кроковому колі» третє місце, а в цьому – друге, - розповіла вихованка ізюмського гуртка Карина Полякова. – На цій виставці є два моїх рушники, а ще один ми відправили на виставку до Києва».

Після нагородження майстрів на сцені розпочалася концертна програма переможців конкурсу народного співу в рамках фестивалю «Кроковеє коло». Своїми виступами ще раз підтвердили справедливість оцінки журі Поліна Мережко (Чугуївський РБК), Анастасія Пенькова (БК Ленінського р-ну), Христина Віра (Нововодолазький БДЮТ). Також «на біс» народні ансамблі відтворили обрядові дійства «А ми Масленицу дожидали» (вокальний ансамбль «Проталинка»), «Весняний віночок» (фольклорний гурт «Світанок»), «Засівайся, ниво, людям на добро» (фольклорно-етнографічний гурт «Вербиченька»).

Після вокальних виступів директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов вручив спеціальні дипломи та подарунки переможцям обласного етапу всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України – 2013».

Для вручення нагород переможцям регіонального фестивалю-конкурсу аматорських театральних колективів «На крилах Мельпомени» на сцену були запрошені члени журі конкурсу заслужений діяч мистецтв України Олександр Савенко та директор Харківського театру для дітей та юнацтва Андрій Гапанович.

Нагородження переможців трьох конкурсів«Всі три дні, у які проходив фестиваль «На крилах Мельпомени» ми одержували велику насолоду від виступів юних театралів, - поділився враженнями Олександр Савенко. – Театральне мистецтво – це синтетичне мистецтво, що передбачає всебічний розвиток особистості. Таким чином, юні театрали отримують чудове виховання і самі виховують чутливого глядача з розвиненим почуттям прекрасного».

Переможці конкурсу «Фольклорно-етнографічні програми», «Автентичний спів (соло)», «Автентичний спів (гуртовий)» також почули багато теплих слів від голови журі Заслуженого діяча мистецтв України Віри Осадчої:

«Переді мною зараз стоять велика армія свідомих українців, які за час свого навчання не тільки навчилися народному співу, але й стали справжніми слобожанами. Зацікавлення молоді у відтворенні народної культури – це доказ того, що етнічні цінності не зникають, а залишаються на все життя і передаються наступним поколінням. Я вірю, що з цими дітьми та юнаками завжди буде народна традиція та любов до рідної землі».

Насамкінець, відбувся виступ володаря Гран-прі фестивалю «На крилах Мельпомени» - дитячого театрального колективу «Веселка» Краснопавлівського Будинку культури «Дніпро» Лозівського району з постановкою «Незнайка». Діти вразили глядачів своєю майстерністю у виконанні ролей, артистичністю, відкритістю та вільним поводженням на сцені. Півгодини спектаклю вони «відіграли» на «одному диханні».

Організаторами та спонсорами заходів виступили Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва, Департамент культури і туризму Харківської облдержадміністрації та Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля".

Сховати метелика