На «Весіллі в Малинівці» пройде парад весільних оркестрів і відкриття пам'ятника Попандопуло | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

На «Весіллі в Малинівці» пройде парад весільних оркестрів і відкриття пам'ятника Попандопуло

AfishaВідкритий фестиваль обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці – плюс» відбудеться 3 серпня 2013 в с. Малинівка на Чугуївщині. Гостей фестивалю чекає насичена програма: весільні обряди різних народів, парад весільних оркестрів, різноманітні конкурси, атракціони для дітей і дорослих, продаж виробів народних умільців, виступи народних колективів та зірок української естради. Родзинкою фестивалю стане відкриття пам'ятника одному з найколоритніших персонажів фільму «Весілля в Малинівці» Попандопуло в центрі селища, побачити церемонію відкриття можна буде на великому екрані, встановленому на фестивальному полі.

«Весілля в Малинівці – плюс» міцно увійшло до числа найбільш значущих культурно-етнічних подій Слобожанщини. З кожним роком рівень проведення цього традиційного для Чугуївського району фестивалю підвищується, а коло його друзів розширюється.

Цьогорічний фестиваль буде особливо пам'ятним для молодят району, що одружуються 3 серпня, так як їх союз буде зареєстрований прямо під відкритим небом на весільному майданчику.

Цього року гостей чекають такі фестивальні майданчики, як «Весільні ворота», «Дитяче містечко», «Місто майстрів», «Весільна мозаїка», «Вівтар на покуті», працюватимуть весільні павільйони.

Ковалі, зброярі та виноградарі поділяться секретами своїх ремесел. У творчих майстернях можна буде самому навчитися робити весільні вироби з соломи, глини, дерева або купити собі щось на згадку, а женихи зможуть викувати обручки для наречених у весільних кузнях.

Екскурс в історію можна буде вчинити на виставці фотографій кінця ХІХ – початку ХХ століття «Прабабусине весілля».

Спортивні змагання, конкурси, вікторини дадуть можливість всім членам сім'ї весело і з користю провести вихідний день. А ті, хто виграє фестивальні гроші «малинки», зможуть на них зробити покупку в весільної лавці. Для серйозних вболівальників на стадіоні відбудеться футбольний турнір між районними командами.

На основній та двох малих сценах розгорнеться театралізоване дійство за участю фольклорних колективів Чугуївського району, Харківщини, інших областей України та національних меншин Слобожанщини. Вони продемонструють весільні обрядові дійства. На великій сцені порадують присутніх своїми виступами Руслана Лижичко, фіналісти теле-шоу «Х-фактор» Олег Кензов, Аїда Ніколайчук та Віктор Романченко, а також рок-гурт«Київ-електро».

Порадують глядачів виступи кінного театру, виставка весільних аксесуарів, вечірнє фаєр-шоу, феєрверк і весільна дискотека.

Гуляти і веселитися Малиновське «весілля» буде з ранку і до пізньої ночі, так що приєднатися до цього незабутнього дійства можна в будь-який час. Перших же своїх гостей воно чекає в 10.00.

2013 programmaKarta

Сховати метелика