Свято слобожанської культури символічно співпало з 75-річчям центру культури і мистецтва | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Свято слобожанської культури символічно співпало з 75-річчям центру культури і мистецтва


Слобожанські передзвониШестигодинна концертна програма за участю кращих творчих сил Харківщини була представлена 15 грудня 2013 року в Обласному концертно-театральному центрі (бувша мала зала ХАТОБу). Виступи хорових, хореографічних, театральних, естрадних, інструментальних колективів та виконавців відбулися в рамках обласного етапу конкурсу-огляду майстрів та аматорів народної творчості «Слобожанські передзвони», і не випадково ця подія співпала з ювілеєм, який святкує Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва.

Слобожанські передзвониРозпочалося концертне дійство пісенними молитвами у виконанні об'єднаного хору за участю хорів різних районів Харківської області.

А потім відбулася урочиста частина заходу, присвячена 75-річчю зі дня створення Обласного будинку народної творчості, правонаступником якого зараз є Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва. На честь ювілею директор департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов вручив почесні відзнаки кращим працівникам центру-ентузіастам, які внесли неоціненний вклад у справу збереження та розвитку традиційної культури.

Слобожанські передзвониCправжнім подарунком для них став гала-концерт за участю кращих колективів та виконавців, що відбувся в рамках обласного етапу огляду-конкурсу «Слобожанські передзвони», в журі якого увійшли, зокрема, і фахівці центру культури і мистецтва. Такого всебічного огляду слобожанської культури не було більше десяти років. За двомісячний відбірковий марафон в районах всього журі передивилося виступи близько 10 тисяч аматорів народного мистецтва, що займаються творчістю при сільських клубах та районних будинках культури. Виявилося, що на Слобожанщині дуже багато талановитих людей, і журі було непросто відібрати кращих. Але до обласного етапу конкурсу потрапило лише близько 80 номерів. І то цей концерт вийшов шестигодинним.

Слобожанські передзвониЯк повідомили в журі, підведення підсумків та відбір кращих виконавців для участі у Всеукраїнському огляді майстрів та аматорів народної творчості в рамках святкування 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка, триватиме до березня 2014 року.

Слобожанські передзвониНагадаємо, що в рамках огляду-конкурсу «Слобожанські передзвони» журі також оцінювало роботи майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, кращі з яких представлені на виставці в центрі культури і мистецтва.

Довідка. Комунальний заклад «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» є правонаступником Обласного центру народної творчості. А спочатку цей заклад, який було засновано 1938 року, називався Обласний будинок народної творчості. І не зважаючи на те, що вже 1980 року його було реорганізовано в Обласний науково-методичний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи, а 1992 року – у центр народної творчості, та й досі якщо йдеться про будівлю на вул. Пушкінській, 62, харків'яни ідентифікують її здебільшого як Будинок народної творчості. Із дня заснування й до сьогодні заклад акумулює у регіоні роботу зі збереження, підтримки та розвитку народної творчості та традиційної народної культури.

Фотографії з концерту та відкриття виставки

Сховати метелика