Святковий концерт до Дня Незалежності відбувся у Харківському театрі опери та балету | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Святковий концерт до Дня Незалежності відбувся у Харківському театрі опери та балету

ОберегиУ Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка 20 серпня 2014 року пройшов святковий концерт «Україна незалежна», присвячений 23-й річниці незалежності нашої країни. В його проведенні активну участь взяли митці Обласного центру культури і мистецтва.

altСвяткову атмосферу було створено ще перед концертом: у фойє оперного театру колективи Обласного центру культури і мистецтва «Ярмарок» та «Діва» виконали музичні та пісенні композиції, заслужений майстер народної творчості провідний методист центру культури і мистецтва Олександр Вакуленко представив виставку своїх картин петриківського розпису, а заслужений майстер народної творчості Тамара Вакуленко провела майстер-клас з петриківського розпису.

На самому початку концертної програми прозвучали пісенні композиції у виконанні колективу Обласного центру культури і мистецтва тріо «Обереги». Взігалі у концертну програму було включено виступи кращих творчих колективів Харківщини, зокрема, Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю, а також переможців обласних та всеукраїнських конкурсів.

alt«Сьогодні Україна платить, напевно, найвищу ціну за свою незалежність і територіальну цілісність – сотні життів молодих і відважних патріотів України, – звернувся до присутніх тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко. – Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким. Упевнений в безхмарному завтрашньому дні України. Народ України святкує вже 23-ю річницю, відколи здійснилася мрія наших предків - бути господарями на своїй багатій, прекрасній українській землі. Безумовно, ці роки незалежності стали випробуванням для всіх нас - випробовуванням на зрілість, на терпіння, нарешті, на здоровий глузд. І не може бути сумніву в тому, що працелюбний народ України може покращити життя у своїй власній державі».

alt«Для кожного з нас цей день особливий, адже незалежність – одвічне прагнення багатьох поколінь. Сьогодні наше суспільство складає іспит на мудрість, іспит на зрілість та відповідальність, іспит на розуміння державності та, головне, на любов до своєї рідної землі. Ми повинні скласти цей іспит на відмінно! Ми живемо на Слобожанщині, тут живуть наші діти та онуки, будуть жити прийдешні покоління. Ми повинні зробити все, щоб мир був на нашій землі, щоб мир був в Україні!», – сказала заступник голови Харківської облради Людмила Давидова.
Після хвилини мовчання в пам'ять про загиблих, Іван Варченко та Людмила Давидова висловили подяку волонтерам, які допомагають військовим в зоні АТО та мирним жителям, що змушені були залишити домівки.

Фотографії з виставки

 
 
Сховати метелика