У Харківському театрі ім. Шевченка у День памяті голодоморів відбувся концерт-реквієм | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

У Харківському театрі ім. Шевченка у День памяті голодоморів відбувся концерт-реквієм

alt22 листопада 2014 року у Харківському державному академічному українському драматичному театрі ім.Т. Г. Шевченка відбувся концерт-реквієм «Пам'ять голоду, пам'ять серця». Особливістю цього заходу стало те, що виконавцями стали студенти Харківського музичного училища ім. Литошинського та Харківського училища культури.

На сцені Харківського театру пролунали твори композиторів Мирослава Скорика, Мілія Балакирєва, Марка Кармінського, Георга Фрідріха Генделя та іншіх авторів, а також духовна музика і спеціально розучені та підготовлені твори. Так, співаки октету «Орфей» зі Львова надіслали на прохання Харківського училища культури ноти реквієму «Голодомор» на вірші В. Вaсилaшка та музику Р. Демчишина, завдяки чому було розучено цей твір у виконанні українського народного хору.

altТворчі номера супроводжувались вражаючими документальними кадрами і фрагментами ораторії Є. Станковича «Панахида за померлими з голоду».

Окремий блок був присвячений духовному геноциду української нації – пам'яті розстріляних кобзарів і лірників.

Закінчився концерт-реквієм життєстверджуючим віршем Павла Тичини «Я утверждаюсь», написаним їм у 1943 році, але якнайсучаснішим сьогодні.

altОрганізаторами проведення концерту-реквієму виступили Департамент культури і туризму Харківської облдержадміністрації, Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва. Автор сценарію та режисер-постановник концерту-реквієму – головний режисер Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, заслужений діяч мистецтв України Олександр САВЕНКО.

 

 

 

 

alt alt alt alt alt alt alt  alt  

 

 

 

alt

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сховати метелика