Прапори, квіти та полум'яні промови: харків'яни відзначили день народження Кобзаря | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Прапори, квіти та полум'яні промови: харків'яни відзначили день народження Кобзаря

Shevchenko

9 березня 2015 року біля пам'ятника Тарасу Шевченку було велелюдно, прийшли представники обласної та місцевої влади, громадські та релігійні діячі, харків'яни, гості міста. Усі вони зібралися для того, щоб вшанувати пам'ять видатного сина українського народу, мислителя, поета, художника у його 201-й день народження.

Захід почався о 10-й ранку. Ведучий – артист Харківського академічного російського драматичного театру ім. О.С. Пушкіна Володимир Маркович у своєму виступі наголосив на значенні, яке має для України творчість Тараса Шевченка та прочитав його вірші.

На заході прозвучав гімн України, який заспівали всі присутні. Кошики живих квітів до підніжжя пам'ятника були покладені представниками обласної державної адміністрації,обласної та міської рад, представниками громадськості. На цьому, потік бажаючих вшанувати Кобзаря не зупинився. Під звуки співу на вірші Шевченка «Думи мої...», «квітчасте поле» біля постаменту зростало на очах.

Ці роковини  видатного поета стали особливими, мешканці Харкова продемонстрували відданість Кобзареві і вшанували його пам'ять незважаючи ні на які перепони.

Сховати метелика