Харківські майстри писанкарства представлять Харківщину на «Всеукраїнському фестивалі писанок -2015" | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Харківські майстри писанкарства представлять Харківщину на «Всеукраїнському фестивалі писанок -2015"

 549205 422682381153205 1582204933 n

Багато цікавих традицій є в Україні. Одна з них – Всеукраїнський фестиваль писанок, що проходить щорічно в період Великодніх свят. Ось і цього року, з 9 по 19 квітня, в Києві відбудеться ця подія, що вже полюбилася багатьом українцям. Метою заходу є розвиток і поширення українського писанкарства, як художнього явища і культурного феномену, виховання у дітей поваги до національної культури та історії нашого народу. Сьогодні проект об'єднує всю Україну, адже учасниками заходу є українці з різних регіонів нашої Батьківщини.

Цьогоріч тематикою заходу став образ Богині-Берегині – богині добра і захисту людини. Учасники фестивалю з різних регіонів України мають підготувати одну велику, півтораметрову, та колекцію маленьких писанок (200-300 шт.) із символами Берегинь, притаманних рідному краю та відправити її до столиці нашої країни – Києва, де проходитиме завершальний етап фестивалю. Оцінювати майстерність писанкарів будуть у таких конкурсах: «Народна писанка», «Регіональна писанка», «Великодня паска», конкурс малюнку «Свято Великодня».

Отож, і Харківщина не залишилась осторонь писанкового марафону та відправила в Київ свою колекцію. Цього року над створенням писанкових шедеврів працювали дві талановиті майстрині з Харківського міського клубу писанкарства «Дивосвіт» – Галина Лимар та Наталія Кравченко, за підтримки творчої інтелігенції Харкова – викладачів та учнів Харківського спеціального навчально-виховного комплексу. Майстрами була розписана майже двометрова писанка «Слобожанська Берегиня», що братиме участь у конкурсі «Регіональна писанка» в рамках фестивалю. Крім того, майстрині представлять свої авторські колекції «Чарівний світ крапанки» та «З глибини століть» і проведуть майстер-класи для відвідувачів фестивалю. Тож, бажаємо нашим писанкарям успіху на фестивалі та, звісно ж, перемоги!

Сховати метелика