Мистецтво задля миру: в галереї відкрилася благодійна виставка-продаж | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Мистецтво задля миру: в галереї відкрилася благодійна виставка-продаж

 DSC 0365

   9 липня 2015 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрилася благодійна виставка-продаж «Задля миру!».

   Талановиті діячі мистецтва Харкова зібрали свої роботи на виставці-продажу заради благородної       мети – допомогти відновити дитячий садок «Веселочка», що знаходиться у селі Башкирівка Чугуївського району Харківської області, в якому навчається 92 дитини, 56 з яких – діти батьків, що воюють зараз у зоні АТО.

DSC 0373   Живопис, графіка, скульптура, кераміка, авторська лялька, перетворені на предмети мистецтва гільзи, гранатомети та інші види зброї представлені на виставці.

   «Завдання митців – показати, що кожна мить життя прекрасна, щоб люди, які тримають зброю у руках, пам'ятали: життя – це прекрасна річ», – каже Віктор Дібик, історик-археолог, боєць 92-ої окремої механізованої бригади.

   З привітальним словом до аудиторії звернулися організатори благодійної виставки-продажу – волонтерка Ганна Михайлова, художниця Юлія Чемсак та Віталій Яковлєв, які зазначили необхідність та велику актуальність цього проекту для харків'ян.

   Аукціон пройде у декілька етапів. Організатори планують продати 90 мистецьких творів різних жанрів.

   Творчі виступи учнів зразкової вокальної студії «Зоряночка» Центру культури Київського району міста Харкова стали завершальною частиною заходу. Зворушливим моментом став виступ однієї з учениць Центру, Глуховцової Дар'ї, батько якої зараз воює у зоні АТО. Від імені батька дівчинку обійняв його однополчанин Віктор Дібик.DSC 0416

   Подібні виставки та аукціони у Харкові, як і по всій Україні, проводяться не вперше. Самі ж військові вважають, що ці заходи нині є дуже необхідними.

   Нагадуємо, що виставку «Задля миру» ви можете побачити з вівторка по суботу з 11:00 до 19:00.

   Довідки за тел. 710 10 40, 705 15 50.

Фотогалерея:

Сховати метелика