В рамках заходів арт-проекту «Харків’яни» відбулася творча зустріч із краєзнавцем С.Шварцем | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

В рамках заходів арт-проекту «Харків’яни» відбулася творча зустріч із краєзнавцем С.Шварцем

DSC 0193 copy copy copy

   26 серпня 2015 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного огранізаційно-методичного центру культури і мистецтва у рамках заходів арт-проекту «Харків’яни» відбулася творча зустріч із харківським краєзнавцем Станіславом Шварцем.

   Станіслав Шварц – харківський краєзнавець, автор книги «Подорож до провінційної столиці. Прогулянки старим Харковом». Підчас творчої зустрічі для усіх відвідувачів галереї «Мистецтво Слобожанщини» автор провів віртуальну екскурсію Харковом. Не зупиняючись на загальній краєзнавчій інформації Станіслав Вікторович провів публіку знайомими кожному харків’янину місцями та розповів про них відоме й невідоме, цікаве й дивовижне.

   Творча зустріч зібрала багато шанувальників архітектури та мистецтва, що щиро зацікавлені дізнатися щось нове про Харків, його історію та сліди, які історія лишила у камені. Використовуючи мультимедійні засоби Станіслав Вікторович продемонстрував багато фотографій нашого міста у різні періоди його існування: коли Харків був одним з найбільших міст Російської імперії, радянський; коли Харків був спочатку столицею радянської України, а потім великим індустріальним, науковим та культурним центром УРСР; сучасний Харків незалежної України.

   У розповіді Станіслава Шварца архітектура Харкова відкрилася скарбницею історичних уявлень харків’ян про Харків. Багато будівель Харкова зазнали низки перебудов та змін, вулиці – перейменувань, що перетворювали зовнішній вигляд міста згідно новим поглядам, ідеологіям, уявленням про світ та місце людини у суспільстві. У місті є будівлі у стилі класицизму, модерну, конструктивізму, сталінського ампіру та інших архітектурних стилів, кожний з яких відкриває Харків у новому ракурсі. Крізь старі фотографії міста та натхненну розповідь Станіслава Вікторовича Харків оживає та розповідає про своє довге насичене подіями життя: про архітекторів, що будували його, - О. Бекетова, П. Ярославського, В. Величко, Б. Михаловського та ін.; про збудовані ними будівлі; про видатних городян міста, що замовляли архітекторам проекти та фінансували будівництва.

Фотогалерея:

Сховати метелика