В смт. Покотилівка відбулися заходи до Дня українського козацтва та Дня захисника України | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

В смт. Покотилівка відбулися заходи до Дня українського козацтва та Дня захисника України

 Xcluzity

   11 жовтня 2015 року у с. Покотилівка Харківського району Харківської області на базі Покотилівської загально-освітньої школи №2 відбулися культурно-мистецькі заходи з нагоди святкування Дня українського козацтва та присвячені Дню захисника України. В програмі урочистих заходів були заплановані концертні виступи творчих колективів області та інтерактивна ігротека для дітей. Протягом всього свята працювала виставка-продаж майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, а наприкінці всіх гостей почастували справжньою козацькою кашею.

   Розпочалися святкові дійства з майстер-класів для дітей та дорослих із виготовлення ляльки-мотанки та з конкурсу дитячих малюнків на асфальті. У конкурсній програмі прийняли участь усі присутні на святі діти, які крейдою на асфальті накреслили персональні зізнання у любові до Україні, після чого сформоване журі визначило три найкращі роботи, автори яких отримали в якості нагороди спеціальні інструменти для малювання. Проте й інші учасники не залишилися без уваги і отримали солодощі на будь-який смак. Як тільки всі маленькі художники отримали свої подарунки, свято продовжили концертні номери.

   Програму виступів представників художнього аматорського мистецтва Харківщини відкрили учні Покотилівської ЗОШ №2 хореографічною композицією «Україно будьмо». Продовжили концерт виступи учасників вокальних ансамблів «Проталінка», «Задоринки» і народного аматорського театру народної пісні «Таліца» (керівник – Наталія Анатоліївна Плотнік), а також вокального колективу «Пісочинські чарівниці» Пісочинського СБК (керівник – Аліна Владиславівна Куріпко). Справжньою несподіванкою для всіх гостей став показовий виступ майстрів козацьких бойових мистецтв Слобідського козацького війська, гурту «Козацька сила» (керівник – Олег Посохов), які продемонстрували красу української сили та волі.

   В рамках урочистих заходів до Дня захисника України та з метою посилення ролі самодіяльного мистецтва, підтримки й активізації аматорського руху, зокрема, в оригінальному жанрі, відбувся творчий звіт з нагоди присвоєння почесного звання «зразковий» естрадному колективу «Шоу–театр «Xcluzity» (керівник – Олексій Олегович Карпенко) Пісочинскького СБК. Колектив є бажаним гостем на різноманітних культурно-мистецьких заходах, відміченим щирою любов’ю глядачів і повагою від колег.

   На звітному концерті молодша група естрадного колективу «Шоу-театр Xcluzity» виступила із номерами «Карапузи», «Маленький ля-мур», «Старий цирк», «Квітка лотосу», «Куб», «Феї»; середня група взяла участь у постановках «Білі ангели», «У ритмі ча-ча-ча», «Ангел»; вихованці зі старшої вікової категорії підготували композиції «Шарі-варі», «Леді cat», «Викрутаси», «Рандеву», «Неон». Заключною нотою в святковій програмі творчого звіту стала розважальна постановочна гра з дітьми у виконанні вихованців «Шоу–театр «Xcluzity». Інтерактивна вистава, запропонована учасниками цього колективу, привернула не тільки дитячу увагу, але й дорослі з великим задоволенням залучилися до неї.

   Присутні на творчому звіті члени атестаційної комісії зазначили, що з кожним роком художні досягнення естрадного колективу «Шоу-театр Xcluzity» зростають, поступово формуються його неповторний індивідуальний стиль і позитивний сценічний імідж, що сприяє міцному закріпленню своєї творчої ніші і талановитій авторській презентації оригінального жанру та циркового мистецтва на теренах України. Тому одностайним голосуванням вирішено було рекомендувати колегії Департаменту культури і туризму ХОДА присвоїти естрадному колективу «Шоу-театр Xcluzity» під керівництвом Карпенко Олексія Олеговича Пісочинського Будинку культури Харківського району почесне звання «народний» аматорський колектив.

Сховати метелика