У Харкові відбулися заходи, присвячені Дню українського козацтва та Дню захисника України | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

У Харкові відбулися заходи, присвячені Дню українського козацтва та Дню захисника України

 dsc01184 3648x2736 b0b8

   13 та 14 жовтня 2015 року Обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва проведено заходи, присвячені Дню українського козацтва та Дню захисника України:

   13 жовтня 2015 року у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка відбувся святковий концерт «Сила нескорених», присвячений Дню захисника України. Керівники області привітали присутніх із святом і вручили учасникам АТО почесні нагороди.

   У концерті взяли участь майстри мистецтв та аматори Харківської області, а саме: військові духові оркестри − Університету Національної гвардії України і Харківського університету повітряних сил імені І. Кожедуба, Народний ансамбль народного танцю «Заповіт» Харківської державної академії культури, капела бандуристок Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, зведений хор студентів і ансамбль танцю «Сонцеворот» Харківської гуманітарно-педагогічної академії, вокальні ансамблі «Форсаж» і «Екіпаж», вокалісти − заслужені артисти України В. Віннікова і Г. Сетьян, солісти − О. Гавінський, М. Горобцова, шоу балет «Міпарті», автор і виконавиця віршу «Двери белые палаты» і пісні «Герои не умирают» заслужена артистка республіки Крим М. Кехтер. Відбулись виступи дитячих колективів: зразкового ансамблю танцю «Щасливе дитинство» Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості, зразкового театру сучасного танцю «Анжеліка», юних зірок цирку Ю. Толстолуцької і В. Слюсар, зразкового ансамблю «Візерунок» Чугуївського РБК і його солістки П. Мережко, зразкового вокального ансамблю «Смайл» Дергачівського РБК.

   Глядачі тепло приймали творчі колективи і виконавців – учасників святкового концерту.

   14 жовтня 2015 року на Національному меморіальному комплексі «Висота Маршала І.С. Конєва» відбулись урочисті заходи, присвячені Дню захисника України − «Захисникам України слава», що були підготовлені та проведені Обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва разом із Дергачівською районною державною адміністрацією за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

   На території комплексу були розташовані виставки: військової бойової техніки, фотографій «України вірнії сини», присвяченої боротьбі з російською збройною агресією на сході України. На нижньому майданчику Меморіального комплексу гостей зустрічав зразковий духовий dsc01363 3648x2736 a401оркестр Солоницівського дитячого клубу «Орлятко» Дергачівського району (керівник Пластунов М.В.). Пригощала кашею польова кухня.

   Захід почався з урочистої церемонії покладання квітів до обеліску з барельєфом маршала І.С. Конєва, в якому взяли участь курсанти, духовий оркестр і салютна група Національної академії Національної гвардії України, керівники області, dsc01213 3648x2736 6f71Дергачівського району, ветерани Другої світової війни, ветерани АТО, громадськість. Диктор запросив усіх присутніх до вшанування пам´яті загиблих хвилиною мовчання, було дано трикратний військовий салют. Під звуки «Запорізького маршу» М. Лисенка, у виконанні духового оркестру, відбулось урочисте покладання кошиків і букетів квітів до обеліску.

   Після цього керівники області і громадськість попрямували до музею, де відкрили  виставку «Своєю долею до подвигу причетні» за участі Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

   Потім розпочалися урочистості і концерт «Захисникам України слава!», присвячені Дню захисника України і ювілею Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва», що відбувалися на сценічному майданчику біля музею. Програму відкрив народний хор Харківського училища культури (керівник С. Сватковський). Керівники області привітали колектив музею із 10 – річчям від дня заснування музею і вручили нагороди. Після виступів керівників і церемонії нагородження Харківське училище культури продовжило свою концертну програму, у якій взяли участь: народний ансамбль танцю «Закаблуки» (керівник О. Ковалівська), ансамбль скрипалів (керівник В. Шляхов), фольклорний гурт «Слобожаночка» (керівник О. Шишкіна), оркестр естрадних інструментів (керівник О. Огурцов), вокально-інструментальний ансамбль «Orange bend» (керівник О. Коломоєць), а також студенти режисерського відділення з літературно-музичною композицією «Ми – українці» (керівник А. Лук´яненко).

   У концертній програмі виступів студентів і керівників – педагогів Харківського музичного училища ім. Б. Лятошинського були представлені: квартет бандуристів, дует домристів, солісти Павло Богаченко і Ольга Козлова, дует баян – акордеон у складі Дмитра Гергеля і Олександра Скафи.

Сховати метелика