Лекція «Дослідження генеалогії роду Штейфонів. Генерал-лейтенант Б.О. Штейфон» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Лекція «Дослідження генеалогії роду Штейфонів. Генерал-лейтенант Б.О. Штейфон»

 

DSC 0066 copy

19 березня 2016 року відбулась лекція відомого дослідника історії, директора Харківського приватного музею міської садиби Андрія Парамонова та відомого дослідника з м. Чугуїв Артема Левченко на тему «Дослідження генеалогії роду Штейфонів. Генерал-лейтенант Б.О. Штейфон».

Захід привабив чималу кількість поціновувачів історії та дослідників свого роду. Присутні дізнались про єврейську генеалогію Харкова та особливості життя представників єврейської національності в Російській імперії, зокрема в Харківській губернії. Також окрема частина лекції була присвячена історії знатного роду Штейфонів, їх перебуванню в Харкові та дослідженню життєвого шляху одного з представників цього роду − Бориса Олександровича Штейфона. Присутні дізнались цікаві та невідомі широкому загалу факти з життя цієї видатної особистості. Маючи єврейські корені, Борис Олександрович Штейфон став професійним військовим, воював в Русько-Японській війні, в Першій світовій війні на Кавказькому фронті, в Громадянській війні на боці Білої армії, а в роки Другої світової війни був командиром Руського охоронного корпусу у складі Вермахту і отримав чин генерал-лейтенанта. В одній з книг генерала Штейфона, написаній задовго до війни, є слова, які немов звучать підсумком його життя і навіть заповітом: «... ми маємо завжди пам’ятати помилки минулого, щоб запобігти їх повторенню у майбутньому».

DSC 0063

Всі присутні відмітили високий рівень професійності лекторів і інформативності матеріалу, представленого на лекції, а також висловили побажання частіше влаштовувати подібні заходи.

Слід зазначити, що в рамках проекту «РОДОВІД» та генеалогічної виставки «Дерево роду» проведено цілий ряд лекцій та семінарів, присвячених темам генеалогії.

На цьому тижні запрошуємо всіх бажаючих:

23.03 о 12.00 год. на презентацію концепції створення пішохідної туристичної зони в центральній частині Харкова;

24.03 о 16.00 год. на презентацію оновленого сайту «Откуда родом»;

24.03 о 17.00 год. на презентацію оновлених генеалогічних видань;

25.03 о 12.00 год. на зустріч із представниками Фонду підтримки інформаційних проектів «Алгоніка»;

25.03 о 14.00 год. на презентацію родоводу Рєпіних;

26.03 о 14.00 год. на інтерактивну лекцію за участю провідних художників України «Десята муза Харкова».

Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати генеалогічну виставку «ДЕРЕВО РОДА» та історико-культурні заходи в рамках цієї виставки!

 

Сховати метелика