«Фонтан-Мистецтво» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

«Фонтан-Мистецтво»

 000 copy

«Джарна-Кала» - в перекладі з бенгальської – «Фонтан-Мистецтво»  - саме під такою назвою 5 квітня в Обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва відкрилася виставка абстрактних малюнків індійського художника, композитора, філософа та поета Шрі Чінмоя.

З вступним словом до присутніх звернулася завідувач відділу дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності Олена Булаєнко,  наголосивши на унікальності експозиції, адже роботи Шрі Чінмоя  формують атмосферу щастя, радості та спокою, не відносячись при цьому до жодного з жанрів образотворчого мистецтва. Координатор виставки Тетяна Романова  розповіла усім присутнім  про творчість Шрі Чінмоя та самобутність представленої експозиції, до якої, між тим, увійшли 42 копії робіт  із серії «Світова гармонія» , а також «Птахи , які мріють про мир і свободу»,  які завдяки інтуїтивному поєднанню дарують цілющі відчуття гармонії. Створюється враження, що енергія творчості, що йде з самого серця художника, передається кожному відвідувачу виставки.

Старший науковий співробітник  Харківського художнього музею, мистецтвознавець Ірина Сідєльова наголосила на психологізмі картин представлених на виставці, адже за її словами, -    митець у гамі наївних абстрактних малюнків  зумів передати  свій особистий  стан: радості, щастя, гармонії, смутку, ніжності.

Журналіст Тетяна Бабіна   виступила з позитивними відгуками про діяльність  ГО «Центр Шрі Чінмоя», адже в складні для України часи актуальність творчості Шрі Чінмоя росте, т.к. побудоване на засадах миру та гармонії.

Відкриття виставки пройшло під музичний супровід. Сергій Перепелиця  та Генадій Озеров виконали  пісні англійською та бенгальскою  (рідною для Шрі Чінмоя) мовами під акомпанемент  флейти ті гітари.

Виставка триватиме до 19  квітня 2016 року.

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху
пн — сб. з 10.00 до 17.30, вихідний – неділя.
Довідки за тел.: (057) 725-12-46. E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Детальніше про подію на сайті: culturа.kh.ua

                                                 

Сховати метелика