Урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку

 DSC 0095 copy copy copy

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» - під такою назвою 9 березня 2017 року  відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку з нагоди Дня народження великого Кобзаря.

На майданчику біля пам’ятника зібралися представники об´єднань громадян, учнівської, студентської молоді  та громадськості. З літературною  віршованою композицією, присвяченою  Т.Г. Шевченку, виступили студенти Харківського вищого коледжу мистецтв  Марія Омельченко і Євген Шарий.

У виконанні зведеного хору у складі:  Народного хору української народної пісні «Світанок» Палацу культури Основ´янського району  та Народного  українського хору «Водограй» санаторію «Бермінводи», під керівництвом заслуженого працівника культури України Василя Салевича, прозвучали  пісні на вірші Т.Г.Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий...»,  «Бандуристе, орле сизий». Також хор  разом з усіма присутніми  виконав Державний гімн України.

Під звуки фонограми «Прелюдія пам'яті Т.Г.Шевченка» М. Калачевського  у виконанні Національного оркестру народних інструментів  України,  квіти шани до підніжжя пам’ятника Кобзарю покладали  представники Харківської обласної державної адміністрації, обласної та міської рад, представники територіальних органів Міністерств і відомств України в Харківській області, представники дипломатичних установ, розташованих на території Харківської області , представники релігійних громад та інші.

Автор сценарію і режисер заходу заслужений діяч мистецтв України Олександр Савенко.

DSC 0069 copy copy copy

Сховати метелика