Курс майстер-класів з українського орнаменту від харківського художника Алли Рукавіциної | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 3 шт. )

Курс майстер-класів з українського орнаменту від харківського художника Алли Рукавіциної

 DSC 0025 copy

3 січня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури та мистецтва відбувся курс майстер-класів з українського орнаменту від харківського художника Алли Рукавіциної. Заняття 3-е.

Всі існуючі орнаменти умовно ділилися на чотири групи: рослинні, геометричні, рослинно-геометризовані і зооморфні. До найбільш використовуваних відносяться рослинні і геометричні, зооморфні ж використовуються дуже рідко.

Почала заняття Алла Олексіївна зі знайомства з творчістю майстра народного мистецтва Ганною Собачко, детально зупинилася на символіці народного орнаменту, показала копії елементів українського орнаменту з колекції Львівського етнографічного музею, а також ескізи рушників, виставлені в Харківському художньому музеї.

Кожен з присутніх вибрав один з запропонованих Аллою Рукавіциною орнаментів і включився в створення свого варіанту, а Алла Олексіївна продовжувала розповідати про своє дитинство, навчання в Луганському художньому училищі, перший педагогічний досвід як вчителя малювання у середній школі та відповідати на численні запитання.

DSC 0043 1

Наша адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

 

Сховати метелика