«Історичне коріння України» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

«Історичне коріння України»

 0009 copy

27 квітня 2018 р. в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відкрилась виставка «Історичне коріння України». На виставці представлені творчі роботи учасників образотворчої студії «Відродження» с. Васищеве Харківського району Харківської області .

Цей проект розпочався 6 років тому з того, що керівник студії Наталія Удовиченко почала знайомити вихованців з історією нашого народу та самобутньою культурою ще з первісних часів. Особливістю роботи було те, що спочатку був текст, а потім діти знаходили йому відповідне візуальне образне бачення.

Трипільська культура, культура Київської Русі, вірування наших предків, їх міфотворчість, історія боротьби українського народу за незалежність – це теми, які цікавлять молодих митців з Васищева. Керівники гуртка, художники Н.Л.Удовиченко і О.М.Удовиченко обрали виставку, як засіб донести погляд та відношення дітей до духовної спадщини українського народу широкій аудиторії відвідувачів.

Саме на це звернула увагу Сідельова Ірина Миколаївна, завідуюча відділу наукової пропаганди Харківського Художнього музею: «Викладачі знайшли вірний тон бесіди. На цих роботах зовсім не відчувається тиску педагога. Кожна робота – це завершений самодостатній твір».

0004 2

0002 1

Потужна життєдайна сила ллється з цих дитячих робіт. У багатстві технік та яскравих індивідуальних робіт складається міфосвіт наших предків.

Олександр Рудь, представник ГО «Союз козацтва (спеціальний состав)»: «Ми повинні розуміти, що образність і є справжня сила, що передається через творчість наших богів. Кожен образ Бога несе свою енергію, мораль та етику. Це образи життя, що ми несемо в своєму серці».

Картини малювались у різні роки різними авторами, але на них ми бачимо єдиний світ, єдине місце буття української душі і це світ щасливих людей. Могутні старослов’янські боги - не карателі для свого народу, а друзі. Вони опікуються своїм народом та допомагають у складному буденному житті. Тому на картинах юних художників багато світла, яскрава колористика, радісні обличчя персонажів.

Ця виставка стверджує дуже потрібні зараз цінності єдності, любові, взаєморозуміння. Бард та художник Ігор Березюк, побачивши виставку, проголосив, що саме з цього і починається справжнє Відродження України.

Виставка триватиме до 30 травня 2018 р.

Вхід вільний.

Час роботи: з 10.00 до 17.30, вихідний – субота, неділя.

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, мала зала 2-го поверху.

Довідки за тел.: (057) 725-12-46

                                                                                             

Сховати метелика