Висота починається з нас | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Висота починається з нас

 11062020

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва надав творчо-методичну допомогу в організації і  проведенні конкурсу військово-патріотичного мистецтва, присвяченого 100-річчю з Дня народження І. М. Кожедуба.

Головою журі цього конкурсу був головний режисер Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, заслужений діяч мистецтв України Олександр Савенко, членами журі – заслужені артисти України Олексій Гавінський, Євгенія Костенко і співачка, музичний продюсер Анастасія Блінкова.

«ВИСОТА ПОЧИНАЄТЬСЯ З НАС» – під такою назвою відбувся військовий фестиваль-конкурс мистецтв в Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Цей конкурс перетворився на свято військово-патріотичного мистецтва Повітряних сил Збройних сил України та виявив величезну кількість талановитих солдатів і офіцерів із різних куточків України. Через мистецтво виявив, наскільки наші мужні і сурові військові відверті та духовні.

Як і багато інших заходів, наш фестиваль був особливим в особливих умовах – а саме дистанційним. Але ці умови створюють і деякі переваги. Коли сидиш перед монітором комп’ютера і вслухаєшся в пісню, відчуваєш, як співочі очі дівчини-солдата пронизають тебе до самого серця – таке неможливо в глядацькій залі на великій відстані від сцени.

Дуже зворушливі були виконавці класичного, як то кажуть, «на гражданке», бального танцю – вальсу в берцях і камуфляжі, як і годиться, з усіма фігурами і підтримкою. Тож як їх було не підтримати.

Несподівано насиченою була і поетична програма конкурсу. Перепліталися і були в одній зв'язці громадянська і лірична тема віршів. Неймовірним, на єдиному нерві, був номер, в якому поєдналася чудова поезія з насиченим відеорядом, в якому за лічені хвилини відтворена доля самої виконавиці жінки-військовослужбовця.

Чудово, що і географія фестивалю надвелика – учасники, практично, зі всієї України. Танцюристи, співаки, читці виявили неабиякий хист і прихильність до мистецтва. Пісні, естрадні і авторські, про любов до України і до рідного дому, пісні про кохання. Вірші про війну, про перемогу, навіть, гуморески – палітра фестивалю-конкурсу настільки насичена, настільки неймовірна і глибока, що розумієш, переможці, по великому рахунку, – всі його учасники. Бо наші військові, як і весь наш український народ, талановиті і непереможні.

Низький уклін і щира вдячність вам за чисте небо, за те що бороните нашу землю і відстоюєте її незалежність».

Олександр Савенко, голова журі, заслужений діяч мистецтв України.

110620 1

110620 2

110620 5

110620 6

110620 7

110620 3

110620 4 copy

Сховати метелика