Другий обласний семінар з масових форм сценічного мистецтва «Режисура шоу та арт-проєктів» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Другий обласний семінар з масових форм сценічного мистецтва «Режисура шоу та арт-проєктів»

 09042021 1

24 березня у Харківському муніципальному культурному центрі відбувся Другий обласний семінар з масових форм сценічного мистецтва «Режисура шоу та арт-проєктів». Організатори цього заходу КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» і Харківська державна академія культури, кафедра режисури.

У семінарі взяли участь понад 100 керівників творчих колективів закладів культури клубного типу Харківської області. Відкрили зібрання та виступили з вітальним словом директор КЗ «ООМЦКМ» Віра ЛАГУТІНА і заслужений діяч мистецтв України, лауреат міжнародних театральних фестивалів і творчих премій, завідувач кафедри режисури ХДАК, кандидат мистецтвознавства, професор Сергій ГОРДЄЄВ.

Семінар було присвячено презентації першої в Україні освітньо-професійної програми, започаткованої кафедрою режисури ХДАК «Режисура шоу та арт-проєктів» як інноваційної стратегії підготовки фахівців галузі сценічного мистецтва. Кожен із виступаючих на семінарі, а це провідні фахівці кафедри: кандидат мистецтвознавства, старший викладач кафедри режисури Роман НАБОКОВ (тема: TRADE EVENTS (презентації, виставки, дегустації): технологія, драматургія, режисура); заслужений працівник культури України, кандидат мистецтвознавства, старший викладач Вікторія БУГАЙОВА (тема: Креативне мислення в режисерській арт-практиці); кандидат мистецтвознавства, старший викладач Ольга ЛАЧКО та лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів, викладач Ігор СІКАЛОВ (тема: Режисура онлайн-фестивалю: сучасні технології втілення); заслужений діяч мистецтв України, завідувач кафедри режисури ХДАК, професор Сергій ГОРДЄЄВ і лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів, старший викладач Марина ОСТРОВСЬКА (тема: Церемонія та ритуал у театралізованому видовищі: різновиди, структура побудови, методика проведення); заслужений діяч мистецтв України, художній керівник Харківського молодіжного театру «Мадрігал», старший викладач  Олексій НАСТАЧЕНКО і лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів, викладач Кристина НАСТАЧЕНКО (тема: Відеомаппінг та 3D відеолізація); засновниця та керівник Концертної міжнародної агенції «Концерт Студіо 54», директор і засновник щоу-конкурсу «Королева Харкова» Вікторія ІВАНОВА (тема: Особливості режисури протокольних заходів (церемоній)»).

Чудовий, необхідний і пізнавальний захід, фахово наповнений різними сучасними технологічними розробками. Творчими надбаннями і досягненнями ділилися високопрофесійні фахівці своєї справи, викладачі кафедри режисури. Вони крапелька до крапельки довгі роки збирали свої  напрацювання, що вилилося у повноводне джерело потрібних і необхідних для працівників культури знань.

Спектр різноманітних тем доповідей є показником різностороннього охоплення викладачами класичних канонів режисури і новітніх досягнень сучасної режисури у поєднанні з технологічними процесами, що веде до вивчення і розвитку мистецько-видовищних форм сучасної режисури і культури в цілому.

Поряд із сучасними технологіями викладачі продемонстрували і глибокі знання у різних протокольних, церемоніальних і ритуальних заходах без яких не обходимося у здійсненні важливих державних заходів. Також викладачі познайомили присутніх із необхідними знаннями в організації і проведенні різноманітних заходів у онлайн форматі.

Сидячи в залі, як фахівець і колишня випускниця кафедри режисури, згадую свої студентські роки і порівнюю з сьогоденням, наскільки сучасні  технології зробили потужний крок вперед і фахівці режисери їх вміло втілюють у наші життєві реалії. Сьогоднішні випускники загальноосвітніх шкіл, молодь мають всі можливості вступивши до ХДАК, опанувати традиційні заходи режисури у поєднанні з новітніми технологіями і застосовувати в професії. А вести їх будуть висококласні викладачі, закохані в свою професію, які не лише знають теоретично як це можна осягнути, а й знають як це зробити на практиці, щоб зануритися у мистецтво режисури, поєднуючи її класичну основу і використовуючи сучасні технології. А для цього є всі можливості, треба лише бажання та наполегливість, і всьому можна навчитися.

09042021 2

09042021 3

09042021 4

Сховати метелика