Фестиваль «Печенізьке поле» відбудеться 10 вересня | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Фестиваль «Печенізьке поле» відбудеться 10 вересня

 Минулого року назву етнофестивалю можна було побачити навіть з висоти пташиного польотуЕтнофестиваль «Печенізьке поле 2011» відбудеться 10 вересня на березі Печенізького водосховища. Про це стало відомо під час робочої наради оргкомітету з питань підготовки та проведення фестивалю, яка відбулася у облдержадміністрації під головуванням заступника губернатора Євгена Савіна.

За його словами, у цьому році вже традиційне свято прийме гостей на березі Печенізького водосховища 10 вересня. І якщо форма проведення фестивалю залишиться звичною - кілька сценічних майданчиків, місто Майстрів, сувенірна продукція, повна відсутність алкогольних напоїв і таке інше, то змістовна частина обіцяє порадувати сюрпризами.

«Ми не будемо розкривати все, що задумали організатори, можу лише сказати, що цього року всі, хто відвідає наш фестиваль, стануть не просто глядачами, а учасниками захоплюючої дії»,- зазначив Євген Євгенович.

Відомо лише, що цього року фестиваль носитиме більш молодіжну направленість, відповідно до участі у концертній програмі будуть запрошені відомі молодіжні гурти та виконавці.

Нагадаємо, що етнофестиваль «Печенізьке поле» започаткований у 2001 році. Влітку 2002 року на березі водоймища в селищі Печеніги відбувся перший фестиваль. Він зібрав близько 6 тисяч учасників і глядачів. У наступному році їх було вдвічі більше. Фестиваль прийшовся по душі землякам. Оргкомітет фестивалю присудив йому статус постійно діючого з багатоплановими проектами. Щороку на фестиваль «Печенізьке Поле» з усіх куточків Слобідського краю з’їжджаються народні аматори і професійні гурти - носії фольклорного мистецтва, майстри народної творчості.

Печенізьке Поле – це овіяна легендами земля, що історично склалася навколо нинішнього селища Печеніги, районного центру на Харківщині, в радіусі 70 кілометрів. Протягом багатьох століть, від часів Київської Русі, вона була свідком визначних історичних подій. Саме тут слов’янські племена боронили свій край від ворожих армад. Перша згадка про Печенізьке Поле зустрічається в 968 році і пов’язана вона з успішним походом князя Святослава.

Історична унікальність цього місця, неповторний ландшафт, екологічна чистота, краса природи, благодатний клімат - все це спонукало організаторів до заснування фестивалю, головною ідеєю якого стало пробудження любові до нашої малої Батьківщини, її історії, культури та традицій. Це свято краю з його вічними й нинішніми цінностями, свято слобожанської родини з її величезним потенціалом життєлюбства й гостинності.

Сховати метелика