Відбувся ІІ етап Обласного фестивалю-конкурсу «Смачного!» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Відбувся ІІ етап Обласного фестивалю-конкурсу «Смачного!»

 29082021 1

«Голий борщ», «Варенички з піском», «Баба-шарпанина» - несподівані назви, вражаючі смаки та унікальні рецепти традиційних страв Слобожанщини представили учасники гастрономічного конкурсу «Смачного» у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва.

За підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації відбувся ІІ етап обласного конкурсу традиційних страв, випічки і напоїв із дуже промовистою назвою - «Смачного»! Господині від усієї Харківської області представили 24 страви за автентичними рецептами. Журі конкурсу, до складу якого увійшли етнографи, професійні кухарі, ресторатори, експерти галузі культури і туризму, визначили переможців у 6 -ти номінаціях:

⁃ найкращою першою стравою визнано "Голий борщ" - с. Лиман Слобожанської селищної ради (Ольга Корнієнко);

⁃ найкращою другою стравою стали "Варенички з піском" - Золочівська селищна рада (Віра Токар);

⁃ найкращою випічкою визнано "Налисники з сиром" - с. Лозовенька Балаклійської міської ради (Ганна Заможська);

⁃ найкращою обрядовою випічкою є "Сирна паска" - традиція с. Скрипаї, представлена Аллою Радіоновою, с. Киселі Олексіївської ОТГ;

⁃ найкращим напоєм визнано "Квас" - с. Руська Лозова Дергачівської міської ради (Тетяна Фоміна);

⁃ найкраще 'Родинне комплексне приготування" (баба-шарпанина, таратута, шпундра, варенуха) - с. Рокитне Нововодолазької селищної ради (Люба Собакар).

За словами кураторки проєкту, провідної методистки центру культури і мистецтва Наталії Олійник, конкурс є лише частиною грунтовної й надважливої роботи з дослідження та популяризації традиційної кухні Слобідської України. У планах Департаменту культури і туризму - створення Енциклопедії гастрономічної спадщини Харківщини та впровадження напрацювань у галузь туризму і ресторанного бізнесу.

29082021 2

29082021 3

29082021 4

Сховати метелика