Відбулось урочисте відкриття художньої фотовиставки «Натюрморт» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Відбулось урочисте відкриття художньої фотовиставки «Натюрморт»

13012022 3 

13 січня відбулося урочисте відкриття художньої фотовиставки «Натюрморт». Ця виставка – експозиція кращих робіт, що перемогли у Всеукраїнському конкурсі фотографії «Натюрморт».

Протягом року творчі люди створювали композиції, ловили ракурс, фотографували і надсилали свої роботи на конкурс. Жюрі обрало кращі роботи  і тепер ми з вами можемо побачити результат.

На відкритті виставки учасників-переможців привітали заступниця голови Харківської обласної ради VIII скликання Валерія Мураєва, депутат Харківської обласної ради VIII скликання, голова комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму Віталій Гагарін  та депутат Харківської міської ради, заступник голови постійної комісії з питань забезпечення громадського порядку, дотримання законності, охорони прав, свобод та законних інтересів громадян Аліса Панова.

Директор Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Віра Лагутіна побажала фотографам натхнення для створення нових робіт. Ініціатор і організатор Всеукраїнської художньої фотовиставки-конкурсу «Натюрморт», член Національної спілки фотохудожників України, переможець та призер міжнародних та національних фотоконкурсів Тетяна Бутвіна зазначила, що давно не було таких масштабних мистецьких конкурсів: «Ми сподіваємося, що це перший такий захід, та не останній, і що в майбутньому у нас будуть інші творчі конкурси».

Натюрморт – це витончена справа, найцікавіший і водночас найскладніший жанр образотворчого мистецтва – впевнений голова жюрі Генадій Удовиченко. Наприклад, для пейзажів потрібна спостережливість, щоб побачити необхідний ракурс та зафіксувати те, що скомпановано природою.

У натюрморті вся організація процесу повністю залежить від людини. Ідея, підбір об’єктів і фону, розташування та взаємозв’язок об’єктів, налаштування світла... Фотограф у цьому жанрі виступає режисером усього процесу.

Тут важливо все: фантазія, просторове мислення, гарне відчуття кольору і композиції, натхнення і вміння це все оживити, щоб натюрморт передавав певний настрій і стан.

Цікаво, що учасники представляли роботи як традиційного "живописного" типу, так і більш експериментальні: кольорові фото та монохром, мінімалізм і фото-арт у натюрморті. Конкурс зібрав фото-митців з різних міт України: Харків, Київ, Одеса, Чернігів, Дніпро, Вінниця, Чернівціі та інших.

Фотовиставка триває до 5 лютого, встигніть побачити ці дивовижні роботи.

13012022 2

13012022 1 copy

13012022 5

Сховати метелика